Много е трудно е да се направи коренна промяна, всеки

...
Много е трудно е да се направи коренна промяна, всеки
Коментари Харесай

Ива Митева: Имах колебания, но оставам в политиката


Много е мъчно е да се направи коренна смяна, всеки парламент прави крачка напред. Това съобщи ръководителят Ива Митева след края на последното съвещания на 46-ия парламент.

Като позитивен резултат в работата на това Народното събрание Митева дефинира актуализацията на бюджета, както и приемането на напълно нов устав.

„ Аз бях по едно и също време и със свои, и със непознати. От една страна трябваше да уравновесявам сред партиите на смяната и партиите на статуквото, а от друга – сред самите партии на смяната. В един миг даже останах напълно сама. Не допуснахме в този парламент да се наруши Конституцията и правилника, нито да се отклоним от духа им “, сподели Митева, представена от БГНЕС.

Като най-съществен в миг в бъдещата работа на идващия парламент тя дефинира правосъдната промяна, пожелавайки си да има задоволително гласове, които да я поддържат в пленарна зала.

„ Имах съмнения дали да се занимавам с политика. Не е елементарно. Отстрани нещата наподобяват доста разнообразни. Длъжна съм да опитам най-малко за финален път “, сподели още Ива Митева и добави: „ Дължа го на хората, които са дали своят вот за мен и Има Такъв Народ. Ще се кандидатирам най-много поради тези младежи, които аз непрестанно насъсквам да вземат участие в политиката. Без тях и без смяна в поколенията същинска смяна няма да се случи “.

Председателят на 46-ото Народно събрание уточни, че по време на предизборната акция ще се откаже от защитата на НСО, макар опасността, която получи. Тя благодари и на всички публицисти за отразяването на работата на законодателния орган.

За спора ѝ с депутата от ИБГНИ Татяна Дончева пък Митева бе къса: „ Такива хора нямат място в политиката “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР