Много е трудно да говорим по темата дали правата на

...
Много е трудно да говорим по темата дали правата на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: След като победим на 2 април, ще положим всички усилия да преборим корупцията

Много е мъчно да приказваме по тематиката дали правата на българските жители са на фундамент. Очевидно е, че това не може да бъде по този начин, откакто това, което жителят има като право, в случай че желае да го осъществя, би трябвало да го осъществя посредством някаква корупционна скица. Като четем в Доклада на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права за 2022 година, че правата на българските жители са нарушени - това е прекомерно необятен въпрос. В този отчет напълно не става дума единствено за лица, за които са взети ограничения за насила, да вземем за пример " задържане под стража ". Въпросът е доста, доста по-широк.

Това съобщи в Кюстендил някогашният вътрешен министър и претендент за народен представител от коалиция " " - " ", който разяснява вчерашния Доклад на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права за 2022 година. 

" Ако би трябвало да се върнем една година обратно, тогава не беше арестуван единствено Бойко Борисов. С него бяха арестувани Владислав Горанов и пиарката му Арнаудова. Тримата бяха арестувани по съответен мотив и причина. Те не бяха арестувани просто ей по този начин, тъй като органите на Министерство на вътрешните работи по това време са нямали никаква служебна ангажираност. Те са арестувани по съответен сигнал на един български жител, който е отвън страната. Тримата са били свързани в корупционна скица с намиращия се в Дубай Васил Божков. Към тяхното задържане се е пристъпило, откакто са събрани 430 страници материали, от които всеки естествен човек може да направи извод, че е съществувала такава корупционна скица. Ако българският съд е постановил, че задържането е било незаконосъобразно, това напълно не значи, че можем да сложим знак на тъждество сред обяването за нелегално задържане и виновността на тези три лица, тъй като българската прокуратура не разреши във връзка с тези лица да се извърши изцяло следствие. Това също е детайл от отбраната на правата на жителите в нашата страна, тъй като с тези корупционни схеми са накърнени правата на стотици хиляди души. Изразходването на стотици милиони бюджетни средства за градежа на пътна инфраструктура също накърняват правата на стоици хиляди български жители. Само преди 10 дни от Министерство на регионалното развитие дадоха доказателства за това, посредством изваждането на една проба от Северната дъга. Говорейки за правата на индивида би трябвало да имаме поради всичко това ", добави Рашков.  

" След като спечелим изборите на 2 април и съставим държавно управление, би трябвало да поставим всички старания да създадем такива правила, които да важат за всички и да се ограничи до най-малко корупционната среда в нашата страна. Корупцията основава освен неприятен имидж на България, само че е и събитие, което води до обедняването на всички български жители. В този подтекст ще би трябвало да приемем дефинитивно механизъм за тръсене на отговорност на основния прокурор. Последният вид, който беше квалифициран и импортиран от служебния кабинет, беше утвърден от всички интернационалните организации и сътрудници. Ние сме длъжни да разгледаме този въпрос и да го решим дефинитивно. Едва тогава ще се създат нужните условия, които ще ни дадат правните учредения да се борим с корупцията. Политиката и корпцията вървят ръка за ръка сега. Купуването на гласове е един подобен образец. Така се изкривява политическата картина. Тук би трябвало да се води непрестанна и неотстъпна война ", безапелационен бе. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР