Много е тежко, когато най-близкият ти човек те разочарова. Искам да

...
Много е тежко, когато най-близкият ти човек те разочарова.
Искам да
Коментари Харесай

Болката на една излъгана жена: Останах сама след 40 г брак

Много е тежко, когато най-близкият ти човек те разочарова.

Искам да споделя с читателите на „ Лична драма “ по какъв начин на 60 години, след дълъг брак, останах сама. Омъжих се млада – едвам на 19. В продължение на 40 години имах вяра, че фамилията ми е положително, заедно и сплотено. Отгледах две прелестни деца, имах любящ и виновен брачен партньор, който постоянно се е стремял да задоволява потребностите ни. За тази цел Димо работеше в чужбина, а ние с неспокойствие чакахме той да се завърне вкъщи. Често го умолявах да напусне работа, защото всички финансови и жилищни въпроси от дълго време бяха позволени. Децата се задомиха от дълго време и с наша помощ си купиха лични жилища. Когато най-сетне брачният партньор ми се уволни, бях на седмото небе от благополучие. Вече нямаше никакви спънки да се радваме дружно на живота. За страдание ориста беше решила друго.

Два месеца след заслужената си отмора, Димо си счупи крайници. Не можеше да става от леглото и с цел да се развлича, прекарваше цялото си свободно време в обществените мрежи. Най-неприятно е, че точно аз му направих регистрация, насърчавайки го да потърси контакти със остарели другари. Един ден, до момента в който ровел в мрежата, разкрил Елица – негова някогашна съученичка. Първоначално единствено си кореспондирали, само че с времето се влюбили един в различен. Димо не скри възприятията си и самичък ми призна любовта си към Елица. Не се отчаях: взех решение, че просто се забавлява, но се оказа, че бъркам. От виртуалното пространство, двамата започнаха да се срещат онлайн. Изпитвах неистово предпочитание да се обадя на брачна половинка на съперницата си и да му опиша какви ги прави жена му. Отказах се, тъй като осъзнах, че по този начин само ще накарам Димо да се влюби още повече в омъжената си държанка.

Вече години съм очевидец на изневярата на брачна половинка ми и нищо не мога да трансформира. Не оказват помощ нито молби, нито закани, че ще желая бракоразвод. Не желая да навличам децата в тази мръсна история: въпреки всичко Димо е техен татко, а това ще подкопае престижа му. Преди известно време мъжът ми подари на дамата на сърцето си дребна вила, където двамата се срещат на мира. Цяло лято той живее там, а тя от време на време го посещава. Чисти, готви, само че няма да напусне фамилията си. Планове, проекти, планове… Години наред планувах по какъв начин ще прекараме старините си дружно. Сега съм сама, непрестанно рева и като глупачка се надявам, че въпреки всичко мъжът ми ще се вразуми. Много е мъчно да се зачеркнат 40 години взаимен живот.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР