Много е тежко да не знаеш къде са децата ти,

...
Много е тежко да не знаеш къде са децата ти,
Коментари Харесай

Много е тежко да не знаеш къде са децата ти

„ Много е тежко да не знаеш къде са децата ти, да нямаш никаква информация. Никой да не ти се обади и да не ти дава сведения – това е най-страшното нещо. Дано тя и бебето да са живи. Това ни е единствената вяра към този момент “, сподели Фатме Наджи, вуйна на 29-годишната българка, която е в неопределеност дружно с бебето си след труса в Турция.

След земетресението от фамилията на 29-годишната Айлин Канмаз няма диря. До през вчерашния ден, когато телата на 5-годишната ѝ щерка и брачна половинка ѝ са открити под отломките на постройката, в която живеят в област Хатай.

От външно министерство обаче не са свързали със фамилията, с цел да им оповестят за гибелта околните им. Разбрали са от свои родственици. 

„ Никой не се обади. Звъняхме и в посолството. Казаха, че ще се върнат и ще има връзка. Нито се обадиха, нито се върнаха, а по-късно и телефони не подвигаха. Никаква помощ от българска страна. Все отново няма толкоз доста български жители. Едно-две фамилии са. Трябваше да се направи нещо. Никой не го е грижа. Само ние си знаем какво ни е “, разказа Фатме Наджи пред бТВ.

Когато научава новината, Фатме идва при своя брат - Гюлестан, в село Бял извор. От четири дни към този момент Гюлестан не върви на работа и плаче. Той се надява щерка му Айлин и внучето му да бъдат открити живи.

Мъката е огромна и за бащата на Гюлестан и дядо на Айлин.

„ Преди дамата се разболя и умря, а в този момент пък това се случи. Ние колкото можем му оказваме помощ. Няма какво да създадем. Голяма е тъгата и с самообладание чакаме да дойдат. От август не сме се виждали, единствено по телефона “, сподели Наджи Кенан. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР