Много е тежка обстановката в двата планински прохода Петрохан и

...
Много е тежка обстановката в двата планински прохода Петрохан и
Коментари Харесай

Снежният капан тотално скова „Петрохан” и „Троян-Кърнаре”! АПИ бие тревога: Положението е много тежко

Много е тежка ситуацията в двата планински прохода " Петрохан " и " Троян-Кърнаре " поради големите паднали дървета на пътното платно. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов, представен от Българска национална телевизия.

„ Събираме групи и дружно с Гражданска отбрана, горските стопанства, пътно поддържащи компании, които цяла нощ са работили в двата прохода, само че заради заплахата от пораждане на катастрофи (дърветата падат постоянно) през нощта съм ги изтеглил, а заран към този момент всички са на място и работят.





В южната част на прохода „ Троян-Кърнаре” има 2 км, които са непроходими поради паднали дървета “, посочи инж. Дончо Атанасов.





По думите му при изкачването на прохода „ Троян-Кърнаре” от Троян до Беклемето също има проблеми поради падащи дървета.



„ На място са и регионалният шеф, шефът на Областното пътно ръководство, депутати - всичко, което би трябвало да се активизира - ще се активизира и се надявам по най-бързия метод да отворим проходите”, акцентира инж. Атанасов.

Само двата прохода „ Петрохан” и „ Троян-Кърнаре” остават затворени, останалите включително „ Витиня”, „ Шипка”, „ Хаинбоаз” и всички старопланински проходи са проходими.

Все отново кошмарът от Петрхан се повтори и на „ Витиня “, само че в много по-умален мащаб .

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР