Много е странно, когато г-н Петков говори за семейства в

...
Много е странно, когато г-н Петков говори за семейства в
Коментари Харесай

Тома Биков: Петков да не говори за семейства в другите партии, те са гръбнакът на „Промяната“

„ Много е необичайно, когато господин Петков приказва за фамилии в други партии, тъй като през последните две години толкоз фамилии от „ Продължаваме промяната “ влязоха в ръководството под една или друга форма, колкото не е имало за последните 30 години “ – по този начин депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков отговори на рецензията на Кирил Петков, че управническите сътрудници не са харесали меморандума.

„ По-добре тази тематика господин Петков да спре да я загатва и тази дума „ семейство “, тъй като станахме очевидци на семейство Лорер и още няколко фамилии, които са и другарски фамилии и съставляват гръбнакът на тази политическа мощ, която е фамилна и другарска групировка “, разяснява Биков.

Рано сутринта през днешния ден Бойко Борисов и Делян Пеевски дадоха да се разбере, че не харесват документа, направен от ПП-ДБ, и упрекнаха сътрудниците си, че желаят да си „ делкат “ регулаторите и постовете в страната. Затова по-късно Кирил Петков реши да отговори на Борисов още веднъж през медиите, като изясни, че е приел рецензията му, само че той е прочел единствено първите два реда, а не целия документ, където е разказано, че обединенията се отхвърлят от назначението на ярки политически фигури. И даде образец с председателката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, която е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

„ Меморандумът, който видяхме в медиите, не мисля, че е покана за договаряния, а по-скоро опит за бойкот на договарянията “, сподели още Биков. Той посочи, че документът е датиран от март до декември 2024 година, когато ще е интервалът сред първата и втората ротация. „ В този интервал от време ще се бори корупцията, ще се основава дейно ръководство и след декември 2024 година очевидно ще създадем ротация и ще се върнем в настоящето състояние, когато това не се случва. Защо са датирани за седем месеца такива цели, за които настояват, че са им идеята на живота “, попита още депутатът.

От „ Промяната “ още през вчерашния ден обясниха, че концепцията им е документът да се подпише и да прерасне в четиригодишен контракт. Биков обаче ги упрекна, че нямат никаква политическа просвета, тъй като да пращат известия по чатове и имейли не е покана за договаряния. И изясни, че това би трябвало да стане с преговорни групи, които да договарят, да изготвят документи и да ги показват на обществото.

„ Не се пуска един хвърчащ лист, в който предлагането е „ дайте да си разделим страната “. Това оферират те и нищо друго “, сподели Биков.

„ Въпросът е дали ще мине ротацията. Към момента аз персонално не виждам изгледи да мине “, заплаши депутатът. А на въпрос дали хората да се готвят за избори 2 в 1 през юни отговори: „ Ние сме подготвени “./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР