Много е странно, че се избира през Израел китайски доставчик,

...
Много е странно, че се избира през Израел китайски доставчик,
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Разбрахме, че Портних е нагласил поръчката за автобусите


" Много е необичайно, че се избира през Израел китайски снабдител ", това съобщи проверяващият публицист от BIRD Aтанас Чобанов, пред " Евроком " по случая с електрическите рейсове във Варна.

" Така свързах информацията, че кметът на Варна Иван Портних е бил в Тел Авив през 2018-та. Защо се избира подобен снабдител, който оскъпява цената...? ", попита той.

" Трябва да се пита кмета какви са били задачите на това посещаване ", безапелационен беше журналистът от BIRD.

Става въпрос в известието на КПКОНПИ за върховен чиновник за оказване на въздействие върху социална поръчка. Ние също от свои източници разбрахме, че Иван Портних е нагласил поръчката ", съобщи Чобанов.



" Сега дано забележим дали КПКОНПИ ще влезе в Бургас. Там поръчката още веднъж е обвързвана с компания на Валентин Златев ", акцентира проверяващият публицист.

" Аз не мисля, че това е единствената сходна поръчка в Европейски Съюз. Те са евтини и е мъчно да намериш електрически рейсове от различен производител, само че мен ме интересува дали има корупционна договорка. Дали кметът е избрал поръчката да е през тази компания ", акцентира Чобанов.

" Има обаче доста корупционни схеми, за които КПКОНПИ си затварят очите - чекмеджета, " Хемус ", само че в последна сметка прокуратурата взема решение, а не КПКОНПИ. Тоест там би трябвало да са напъните - към Гешев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР