„Много е рано да се притесняваме за какъвто и да

...
„Много е рано да се притесняваме за какъвто и да
Коментари Харесай

Проф. Момеков с точна прогноза кога през 2021 г ще преборим К-19!

„ Много е рано да се тормозим за какъвто и да е нов вариант, просто вирусът циркулира и Англия има ресурса бързо да направи детекция на сходен феномен, а разновидности на този вирус ще се появяват и на други географски ширини “, разяснява новата разновидност на ковид в „ Преди всички “ по БНР проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

„ На този стадий всичко е супер прибързано, ние дори не можем да потвърдим данните за по-бързото му разпространяване. Мутацията няма да засегне биологията на този вирус – бъдещето ще покаже, само че в този момент не е належащо да се паникьосваме ", съобщи проф. Момеков.

Относно това дали имунизациите ще са ефикасни и за новата разновидност, проф. Момеков разясни, че може част от имунния отговор да бъде обезвреден, само че това няма световно да повлияе на ефикасността на имунизацията.

Проф. Момеков отговори, че към този момент няма да се имунизира, защото има антитела. По думите му и двете ваксини имат висок % резултатност. Според експерта ще се върнем към нормалността и ще преборим вируса в края на идната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР