Много е притеснително, че парламентът изобщо посяга на Конституцията. Той

...
Много е притеснително, че парламентът изобщо посяга на Конституцията. Той
Коментари Харесай

Президентът: Много е притеснително, че парламентът изобщо посяга на Конституцията

Много е притеснително, че Народното събрание въобще протяга ръка на Конституцията. Той е с рекордно ниско гражданско посланичество и още по-ниско публично доверие, разяснява президентът Румен Радев в Ниш, където взе участие в церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS).
 
По думите на президента има сериозно значими въпроси, върху които Народното събрание следва да се концентрира и не би трябвало да оставя усещане, че главният закон в страната се употребява като параван и опрощение за нуждата от битие на ръководещата коалиция. Президентът е безапелационен, че няма по какъв начин да внесе свои оферти за промени в главния закон, предвид рекордно ниското публично доверие в актуалното Народно заседание.

Помолен за коментар за отхвърленото от парламента вето върху даването на бронирана техника на Украйна, Румен Радев уточни, че българските народни представители би трябвало да осъзнаят, че отговорността им е най-много към българските жители, тяхната сигурност и качеството им на живот, а не към други страни.
 
В отговор на въпрос за вероятностите на България за скорошно участие в Шенген, президентът уточни, че от изявление на министъра на вътрешните работи на Австрия излиза наяве, че има възможност България да стане част от така наречен „ въздушен Шенген “ и да бъдат отворени въздушните граници.

„ Това е стъпка напред, само че ние би трябвало да бъдем доста деликатни, с цел да не останем единствено с някакъв етикет, че сме в Шенген – за нас е сериозно значимо да се отворят сухопътните граници “, акцентира президентът и добави, че изискванията, които министърът на вътрешните работи на Австрия слага за участие са мъчно допустими за България, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР