Много е мокро, но така по–добре се кара, готино е.

...
Много е мокро, но така по–добре се кара, готино е.
Коментари Харесай

Ледената пързалка в Пловдив се разтече от жегата

Много е мокро, само че по този начин по–добре се кара, готино е. Това си говореха деца, до момента в който препускаха с кънки по ледената пързалка на централния площад в Пловдив. Термометърът регистрира 18 градуса и ледът безусловно се трансформира във вода.

" Генераторите работят с двойно по–голяма мощ, само че отново не могат да се преборят с високите температури ", обясниха уредниците на атракцията. В третия ден на Рождество пързалката се пука по шевовете. " Пълна лудница, нека не стане пакост, до момента в който щерка ми се пързаля ", молеше се майка, чакайки пред оградата детето си.

От всички възрасти могат да се видят на атракцията  – дребни с родители, възпитаници, младежи, че даже и не напълно младежи.

" Опасно е, тъй като ледът е влажен и няма положително сцепление с кънките. Така доста елементарно се пада ", не споделят ентусазма на дребните по–опитни кънкьори.

Въпреки риска 5–годишната Зори е доведена от баба си и лелите си чак от Карлово. Тя беше надянала кънките и чакаше да й пристигна редът. Опашката е огромна, макар че потенциалът на пързалката е 900 души. Една сесия продължава 2 часа.

" Как ще я пуснем сама? Изключено е, някоя от нас ще се жертва, на Зори й е за първи път ", изясни баба й.

Мнозина изясняват, че пързалката е единственото нещо, по което си проличава, че в Пловдив е зима.

Чак от Лондон бяха пристигнали пловдивчанката Елена с двете си деца  – Мирела и Мирослав. Семейството живее и работи в английската столица, само че за празниците са си пристигнали.

" В момента е невероятно да се доберем, ще запазим час за 17 и по-късно непосредствено отиваме да честваме на свекър ми именния ден ", изясни Елена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР