Много е грозно това, което се случва в момента в

...
Много е грозно това, което се случва в момента в
Коментари Харесай

Роман Василев: Очаквам промяна на Конституцията и изваждане на прокуратурата от съдебната власт

„ Много е грозно това, което се случва сега в прокуратурата. И най-жалкото е, че дава „ неприятен вятър “, „ неприятен лъх “ към всички. Да не приказвам за задгранични прокуратури, с които нашата има взаимоотношения. Представете си какви грами са изпращани от посолствата в съответните министерства на външните работи, какво се случва и по какъв начин се случва. “

Така Роман Василев, някогашен заместител градски прокурор на София, разяснява протичащото се в прокуратурата през последните дни.

„ Това, което чакам да произтече, е смяна на Конституцията и изваждане на прокуратурата от правосъдната власт “, предвижда той.

Според него, направеното досега като правосъдна промяна „ отново е по бързия метод “.

 
Беше направено да е с 2/3, с цел да е по-малка вероятността да се получи политическото лобиране. При състояние, че 11 членове от Висш съдебен съвет се избират от Народното събрание, по този начин или другояче те са политически избраници. И виждаме какво се случва към сегашния миг, когато някой „ дръпне каишката на някого “.
Аз не считам, че е обикновено да се вадят записи, да се излиза по този метод и да се разясняват неща, за които значително всички имат някаква виновност, уверен е някогашният прокурор.

„ Винаги до момента всеки е желал да прави надзор на основния прокурор. Ако ще се случи с това да го избираме и освобождаваме с 13 гласа, бъдете сигурни – никаква промяна не е станала, тъй като от 25 гласа постоянно можем да намерим метод тези 13 да са ОК. Реформата не стартира тъкмо с тези 13 гласа, а стартира с промени в Наказателния кодекс “, разясни Роман Василев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР