Много добре върви възстановяването на Валентина Георгиева, която скъса кръстна

...
Много добре върви възстановяването на Валентина Георгиева, която скъса кръстна
Коментари Харесай

Възстановяването на Валентина Георгиева върви по план

Много добре върви възобновяване на Валентина Георгиева, която скъса кръстна връзка на лявото коляно по време на Европейското състезание по спортна гимнастика през август в Мюнхен.

16-годишната състезателка претърпя интервенция на 9 септември. Макар към момента да е с шина на крайници и с патерици, тя постоянно е в залата по спортна гимнастика в комплекс " Раковски " в София, макар че времето за тренировки още да не е пристигнало. Рехабилитацията ѝ върви отлично споделят експертите.

" Много добре върви, докторите са доста удовлетворени. Почти опънахме крайници до дъно. Като махнем шините и патериците в края на октомври, ще стартираме пълноценно възобновяване ", показа тя в изявление за Българска национална телевизия.

Възстановяването от сходна интервенция е сред 6 и 8 месеца. Това значи, че тя би могла да се върне интензивно към тренировки и надпревари през идващия сезон.

" Не би трябвало да се бърза, тъй като това е сериозна интервенция. Със сигурност ще влезна в спортен интервал Догодина.Тази година изпускам Световната купа и Световното състезание. Надявам се следващата година всичко да се подреди и оптимално бързо да стъпя на подюма ", добави тя.

Автори: Цветелина Абрашева и Димитър Славов

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР