Много добре подготвен и много добре изпълнен план. Преди минути

...
Много добре подготвен и много добре изпълнен план. Преди минути
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Взривното вещество е самоделно, говорим за професионалист

Много добре квалифициран и доста добре изпълнен проект. Преди минути ми рапортуваха за типа на взривното вещество и то е самоделно. Това приказва за оптимален професионализъм за изготвянето на взривно вещество и залагането му, имало е осколки. Това приказва и за един комплекс от качества.

Това съобщи зам.-главният прокурор по следствието и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов във връзка случая с гърмежа против автомобила на обвинител №1 у нас Иван Гешев.

Извършителят е имал образен контакт с колата, само че самата бомба е взривена по електронен път, посочи той. По време на огледа на местопроизшествието е взел участие и израелски специалист по контратероризъм, сподели още Сарафов. По думите му гърмежът е бил съсредоточен и ориентиран от банкета на пътя към пътното платно.

Частица от секундата е попречила това гърмежът да бъде посрещнат със страничната част на автомобила на Иван Гешев, добави шефът на Националното разследване.

По думите му в България от дълго време не е имало атентат с бомба.

" Не мога да кажа дали у нас има толкоз добре готови сапьори ", отсече той.

Сарафов съобщи, че не може нито да удостовери, нито да отхвърли въпроса за очевидците.

" Изземат се записите от всички видеокамери в региона. Очаквам страната да вземе всички ограничения, тъй като тука е наранена държавостта, а не личността на основния прокурор. Това в действителност беше опит за ликвидиране ", отсече шефът на следствието.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР