Много динамично напредва образователната сфера и тя се справи с

...
Много динамично напредва образователната сфера и тя се справи с
Коментари Харесай

Мария Гайдарова: Няма да има ревизия в МОН, целта е да се подкрепи системата

„ Много динамично напредва просветителната сфера и тя се оправи с провокациите по време на пандемията, тъй като имаме доста отдадени учители на своята специалност “, сподели пред БНР, заместител - министър на образоването на празника на българската писменост.
„ Честит 24 май на всички българи и всички просветители и да си пожелаем да предадем на нашите деца обичайните възрожденски полезности - вярата, че възходът на една страна става посредством словесност и просвета. Да пазим чисто българското слово, да поднесем през днешния ден цветя на Светите братя Кирил и Методий, да отбележим празника с дълбока благодарност към тяхното дело “, това обръщение насочи Мария Гайдарова.
 Със 147 млн. лв. МОН купува преносими компютри и таблети за учебни заведения и детски градини Със 147 млн. лв. МОН купува преносими компютри и таблети за учебни заведения и детски градини
Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно съоръжение за учебни заведения и детски градини на стойност 147,1 млн. лева...
„ Справихме се, тъй като учителите имаха една единствена цел – да оказват помощ на своите възпитаници да се явят на изпитите почтено и да бъдат сполучливи. Тази година, за разлика от предходната, когато започнахме да учим онлайн и бяхме всички в доста стресова обстановка, към този момент не е по този начин - имаме доста и разнообразни онлайн платформи, електронни учебници в поддръжка, тъй че цялото общество се сплоти и мисля, че тази година се справихме малко по-добре от предходната. Има още какво да се желае, само че това е обект на разбор посредством НВО, ще предприемем нужните стъпки, с цел да подкрепим системата в тази посока “, уточни още Гайдарова.
Гайдарова уточни, че а задачата е да се поддържа системата, да приключи умерено образователната година, с цел да има и сполучливо начало на идната образователна година:
„ А материалът за матурите не се редуцира, тъй като след извършени диалози в системата на образованието излиза наяве, че образователният материал е бил преподаден в целокупност. Няма законово съображение той да бъде сведен. Освен това считам, че учениците са се справили отлично, да забележим резулатите въпреки всичко ", разясни заместител - министърът на образованието.
Тя съобщи, че учениците от 1 до 3 клас завършват образователната година на 23 юни, учениците от 4 до 6 клас завършват на 30 юни, това е по заповед на някогашният министърът на образованието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР