Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това

...
Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Много деца, завършили училище, не знаят български


Много деца, приключили учебно заведение, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното обучение, детската градина също е тази, която би трябвало да ги научи първо на български и по-късно непрекъснатото навестяване на учебно заведение. Това сподели пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той е на мнение, че държавното управление би трябвало да направи по този начин, че да вкара децата в учебно заведение. „ Не е наложително родителите да бъдат наказвани със затвор, в случай че децата им не вървят на учебно заведение ”, добави Вълчев.

„ Все по-малък е делът на децата, които не посещават учебно заведение заради обществени аргументи. Основната причина е културната – отвращение да се посещава учебно заведение ”, съобщи просветителният министър. „ Трябва да има и морков, и сопа “, безапелационен е Красимир Вълчев.

Във връзка с черно-белите учебници, министърът сподели, че такива постоянно е имало, изключително в по-горните класове и ще има. Той подсети, че учебниците се избират от учителите. Според него, главният проблем е бил в репликата за по-притеснените възпитаници. Вълчев въпреки всичко разясни, че по-голяма част от учениците ксерокопират учебниците и имат черно – бели учебници и то с много неприятно качество. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР