Много деца ще се наложи да разберат, че в този

...
Много деца ще се наложи да разберат, че в този
Коментари Харесай

Нешка Робева: Това е векът, в който семейството се разпада

" Много деца ще се наложи да схванат, че в този живот с изключение на привилегии има и обвързване ", сподели Нешка Робева, българска състезателка, по-късно треньорка по художествена гимнастика и хореографка на " Златните девойки ", заслужил занаятчия на спорта, заслужил треньор.
Периода на изключителното състояние, оповестено за ради пандемията през март, Нешка Робева прекарва на вилата си на село.
" Страшното е, че това е векът, в който фамилията се разпада и то безусловно съзнателно ", акцентира тя.
Коментарът ѝ за прехода от комунистическото ръководство към демокрацията беше:
" Аз съм човек, който живее в себе си, не изпитвам носталгия, само че мога почтено да кажа, че това не е по-доброто решение на нещата, тогава една върхушка ръководеше съгласно своите визии, в този момент върхушките се сменят.... Не знам какво сме постигнали, не вървим напред ", посочи Робева и добави:
" Ако отидем и се разходим в България, ще забележим, че хората не живеят по-добре, а какво ще бъде оттук насетне. Спомням си едно предсказване на Ванга, тя споделя, че хората ще се върнат към селото ".
Според нея българите сме един доверчив народ:
" Много елементарно се лъжем. Когато едни човек ми приказва и то ми приказва уверено, аз одобрявам, че е по този начин или до известно време одобрявах, а в този момент когато в една предизборна акция ми приказват, аз нямам доверие към този момент, а народът ни продължава да има вяра, на кого има вяра, би трябвало да има вяра на личните си ръце ", акцентира тя.
Нешка Робева е родена на 26 май 1946 година в Русе. Завършва хореографско учебно заведение, а след това ВИФ (сега Национална спортна академия " Васил Левски " ). Освен с достиженията си като играч, треньор, хореограф, постановчик и началник на танцова натрупа, Нешка Робева е известна и с честната си и самоуверено отстоявана гражданска позиция, с дейното си присъединяване в политическия живот на България преди и след 10 ноември 1989 година. Депутат е в два Народното събрание. Тя е измежду единствено двамата депутати, които се осмеляват да се разгласят и да гласоподават срещу Закона за административното разделяне през 1987 година, свиващ окръзите до 9 области и окрупняващ общините в селищни системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР