Много деца мечтаят да станат футболисти и да представят родината

...
Много деца мечтаят да станат футболисти и да представят родината
Коментари Харесай

Убийство, изнасилване, левкемия... тежкият път до Мондиала

Много деца мечтаят да станат футболисти и да показват родината си на международно състезание. Играчите на Мондиал 2018 са изпълнили тази своя фантазия, само че детството на една огромна част от тях е било извънредно мъчно и надалеч не е предвещавало благополучен край.

Убийство, беднотия, болест, нощи на улицата - това са единствено част от нещата, които е трябвало да преживеят някои от главните настоящи лица на това международно състезание.

Якуб Блашчиковски - става очевидец по какъв начин татко му изнасилва майка му

Едва 10-годишен полският полузащитник губи вяра, че нещо хубаво може да се случи в живота му. Баща му лежи в пандиза с 15-годишна присъда, а грижите за него и по-големия му брат Давид падат върху плещите на неговата баба.

Тогава в живота му се появява Якуб - неговият чичо, който е някогашен капитан на националния тим по футбол на Полша и го окуражава да продължави да тренира. Блашчиковски работи интензивно, пробвайки се да не помни тежкото си минало. Години по-късно е част от най-хубавите на Мондиала в Русия.

Фирмино - да те спрат на границата

Цяло знамение е, че Фирмино е част от националния тим на Бразилия, защото фамилията му нямало никакво предпочитание той да се занимава с футбол.


" Когато бях дете, родителите ми бяха изрично срещу това да играя футбол. Искаха от мен да изучавам, по тази причина ме заключваха, а аз прескачах оградата, тъй като желаех да играя. Имах и една съществена задача: да оказвам помощ на фамилията ми да продава кокосова вода ", спомня си бразилецът.

Един ортодонт инцидентно го открива за огромния футбол. Марселус Портея го вижда по какъв начин играе за локалния " Регатас ". Лекарят взема решение да стане негов сътрудник, а през 2009 година играчът е поканен да тренира в " Олимпик " Марсилия. В Мадрид, където е имал прехвърляне, той не съумява да мине инспекциите и не може да продължи своето пътешестване. На 17 години Фирмино се завръща в Бразилия. През 2018-та обаче той грее с екипа на " селесао ".

Габриел Жезус - момчето, което рисуваше по стените на Сао Пауло
Снимка: Reuters
За единствено 4 години животът на Габриел тотално се трансформира. По време на международното състезание през 2014 година, звездата на " Манчестър Сити " към момента е надалеч от дебют даже в елита на Бразилия. По това време той се занимава най-вече с... изобразяване по стените на Сао Пауло. На 17-годишна възраст татко му се отхвърля от него. Отгледан е от майка си в Тремембе. Вече носи обувки за десетки хиляди евро и е един от главните козове на бразилците на Мондиала в Русия.

Бейранванд - бродяга, пицар, чистач на коли и скитник

Снимка: Reuters Алиреза Бейранвалд е вратарят на Иран, който оцеля. Роден в семейство на номади, които се занимават с добитък, като дете той е просто пастир, който мечтае да играе футбол.


" Най-голямото предизвикателство за мен са всички жертви, които съм направил, с цел да стигна до това равнище в моята кариера. Нямаше къде да дремя в продължение на години. Бях надалеч от фамилията си, а това беше голяма компликация за мен. ", споделя стражът.

Баща му не разрешавал да играе футбол, по тази причина Бейранвалд отива в столицата. Работи като пицар, чистач на коли... налагало се е да спи навън през нощта, с цел да извърши фантазия си. Години по-късно го видяхме на вратата против Испания.

Деле Али - едно детство, изпълнено с проблемите с алкохола на неговата майка

Цялото име на футболиста е Бамидеде Джермейн Али. На 13 години, той живее в приемно семейство, единствено с цел да не бъде на улицата. Реалността го удря на доста ранна възраст. Майка му има проблеми с алкохола и не може да се грижи за него. Заобикаля го среда, изпълнена с алкохол и опиати.

Баща му Кехинде, принц на нигерийско племе, го изоставя единствено седмица след раждането. Деле Али бяга от проблемите във футбола и към този момент е една от звездите на Англия.

Хуан Куадрадо - да гръмнат татко ти пред очите ти

Снимка: Reuters Действието се развива през 1992 година в Некокли, Колумбия, когато Хуан е едвам на четири години. Докато се крие, той вижда по какъв начин прострелват татко му. Куадрадо намира своето избавление във футбола.

Виктор Моузес - когато войната те направи сирак

Снимка: Reuters Баща му се е казвал Остин и е бил християнски свещеник в Кадуна, Нигерия, а майка му - Жозефин, му пособия с каквото може. И двамата родители на Виктор стават жертва по време на войната през 2002 година, като са убити в личния си дом. Моузес остава сирак на 11-годишна възраст, а трагичната вест научава, до момента в който играе футбол на улицата. Той бяга и търси леговище в Англия.


Нигериецът е част от " Челси " и показва родината си в Русия.

Лука Модрич - да избягаш от бомбите, които убиват дядо ти

Войната в Хърватия стартира през 1991 година и завършва през 1995 година, когато Модрич е на пет. Детството му е обвързвано с войната, а на хърватския халф му се постанова да напусне родния си град. Баща му Стипе по това време е боец в армията, а дядо му е погубен наоколо до дома им от сърби.

Лука и майка му бягат в Задар, където няма стрелби, бомби и война. Живеят в подслон за бежанци, когато бъдещата звезда на " Реал " Мадрид открива футбола.

" Войната ме направи по-силен. Това беше доста сложен интервал за мен и фамилията ми. Не желая да нося тези мемоари със себе си вечно, само че в това време не желая да ги не помня ", споделя водачът на " шахматистите ".

Джейми Варди - един някогашен хулиган

Поради своя невисок растеж 16-годишният Джейми не е признат в " Шефилд Уензди ". Тогава стартират и сложните времена за бъдещата звезда на " лисиците " - трансформира се в хулиган.


Все отново Варди продължава да играе по ниските дивизии, а в това време работи във фабрика, с цел да може да се устоя. Една вечер осъмва в полицейски сектор поради непочтено държание. Пуснат е от ареста с проследяваща гривна на глезена. Трансферът в " Лестър " трансформира напълно живота на футболиста, който отбелязва голям брой голове, печели популярност и пари.

Карлос Бака

Снимка: Reuters Той споделя самичък личната си история: " На 20 бях навигатор в рейс в родния ми град Пуерто Колумбия. Животът ми надалеч не беше елементарен. По-късно станах водач на рейс, живеех непретенциозно и печелех, едвам оставам жив. Вратите за професионалния футбол от дълго време бяха затворени за мен. Същата година обаче имах тестванията в " Баранкиля " и с помощта на Бог ги прекосих сполучливо ", споделя голмайсторът пред " Марка ".

Мондиалът в Русия е второто състезание за Бака, който преди този момент е бил и риболовец. " Имах доста компликации. Като дете трябваше самичък да си изкарвам парите. Направих доста неточности, само че се веселя, че научих доста. "

Каземиро - момчето, което плаче, когато приказва за своето детство

Бразилецът не може да сдържи сълзите си, обяснявайки за първите си години. Халфът си спомня по какъв начин майка му го лъжела, че ще му купи напитката, която харесва. Тя не желала да му споделя в каква беднотия действително живеят.

" Прекарах съвсем цялото си детство в беднотия. Майка ми споделяше да вървя у дома, тъй като нямах пари да си купя нещо ", споделя той пред клубната телевизия на " Реал " Мадрид.

Бразилецът към този момент е съществена фигура в отбора на " селесао " и е една от очакванията на " кариоките " за шеста международна купа.

Карл Икеме, който победи левкемията

Снимка: Reuters През лятото на 2017 година Карл Икеме е на медицински прегледи в " Уувърхемптън " преди старта на сезона. Но научава, че е болен от левкемия.

Икеме незабавно стартира хемотерапия - своята борба с живота. Според всички експерти международното в Русия към този момент е било задача невъзможна за него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР