Много деца дойдоха днес в спортна зала “Георги Христов в

...
Много деца дойдоха днес в спортна зала “Георги Христов в
Коментари Харесай

Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

Много деца пристигнаха през днешния ден в спортна зала “Георги Христов ” в Ботевград, с цел да се включат в баскетболния празник “Играй с Везенков! ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За пръв път у нас българският баскетболист Александър Везенков изнесе открит урок за деца и юноши. Спортният празник с присъединяване на баскетболист номер 1 на България бе с вход свободен.

„ Най-важното е, че толкоз доста деца са се събрали тук. Това извънредно ме радва. Този ден е за тях и ще се опитам не толкоз да покажа, едвам им кажа 2-3 неща. Минал съм през техния път и знам какво е. Важното е да обичат спорта и да се забавляват, и са се опитат всеки момент, всяка минута от тяхното всекидневие да се радват, и да се забавляват ”, сподели Александър Везенков.

В залата, а и на игрището, през днешния ден бе и неговият татко – именитият баскетболист Сашо Везенков.

„ Той ме възпламени по тази игра, той ме научи на множеството неща от това, което знам, тъй че не може без него и дружно имахме тази концепция. И доста се веселя, че и той, и майка ми, и доста близки другари са тук да поддържат тази самодейност ”, съобщи още Александър Везенков.

На празника посетител бе и министърът на туризма Николина Ангелкова. “За мен е извънредно значимо да подкрепяме както е допустимо на спорта, в това число с персонално наличие. Аз персонално като дребна съм упражнявала баскетбол, бях в районния тим по баскетбол в Кърджали, и за мен е доста значимо и в действителност същинска чест да се срещна с Везенков младши, тъй като е един от най-успелите, в действителност най-успелият български баскетболист, който е постигнал доста и имам вяра, че такива начинания в действителност ще подтикват децата да прекарват повече време в спортуване, да се окуражават, да се развиват, да реализират своите цели ”, съобщи Ангелкова.

Освен доста игра, доста баскетбол, през днешния ден в Ботевград имаше, несъмнено, и награди, и подписи. Александър Везенков не скри, че обмислят и други начинания в бъдеще. „ В момента е първото събитие, което вършим и се надявам и през идващото лято, и през други свободни дни да създадем още такива неща ”, сподели баскетболистът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР