Много дълго и силно земетресение, беше много страшно. Все още

...
Много дълго и силно земетресение, беше много страшно. Все още
Коментари Харесай

Българка в Газиантеп пред bTV: Беше много страшно, все още изживяваме тези моменти


„ Много дълго и мощно земетресение, беше доста ужасно. Все още изживяваме тези моменти. Ние сме добре с помощта на Господ. Живи и здрави сме, само че доста съжаляваме за хората “, сподели българката Жана Окуджу, която живее от години в Газиантеп.

Газиантеп е един от градовете, наранени от разрушителното земетресение с магнитуд 7,8 в Турция. Нощта след огромния трус е била дълга и студена, споделя и друга наша сънародничка - Бахтишен Тунч.

„ Тук се усети доста мощно, имаше вторични трусове и заради това сме на улицата. Тук има пазар и пренощувахме на пазара. Запалихме огън. В това състояние сме “, споделя Бахтишен.

Тя към момента не знае в какво състояние се намират нейните родственици в селата.

Деница Ибюкюджъ и нейното семейство също са прекарали нощта отвън дома. В жилището им има ток, само че няма вода и газ.

„ Все още нямаме съответни проекти, малко сме паникьосани. Лично аз мисля, че можем да останем у дома, до момента в който не получим друга опция и в случай че няма идващ трус. Няма какво да създадем. Лека бавно би трябвало да си възвърнем остарелия метод на живот, доколкото е допустимо “, споделя Деница.

След разушителните земетресения джамии, учебни заведения и спортни зали се трансформират в места, където фамилиите могат да потърсят заслон.

„ Аз съм набожен човек и вярата ме крепи и, несъмнено, фамилията. Имам деца, брачен партньор. Трябва поради тях да съм мощна. Искам да ви кажа, че сме добре, да не се притеснявате. Всичко е наред и се надявам скоро да се подобрят нещата “, споделя Деница.

Всички се запасяват, описват нашите сънароднички. Пред дребното работещи бензиностанции и магазини към този момент има опашки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР