Много дъжд и в трите дни на Гран При на

...
Много дъжд и в трите дни на Гран При на
Коментари Харесай

Дъжд очаква пилотите в Гран При на Сао Пауло

Много дъжд и в трите дни на Гран При на Сао Пауло, това споделят все още прогнозите за времето преди началото на предпоследния спортен уикенд за годината.

Според метеоролозите възможностите да вали по време на сесиите във Формула 1 е над 50%, като най-големи са те в неделя. Тогава шансът да вали при започване на надпреварата, което започва в 15:00 часа локално време е близо 60%. 

В петък по време на квалификацията упованията за дъжд са още веднъж към 50%, какъвто е и процентът за съботния спринт. В събота и неделя упованията са най-силният дъжд да бъде при започване на надлежно на спринта и надпреварата и последователно пистата да изсъхне, изключително в неделя. В петък обаче дъждът най-вероятно ще се ускорява в хода на квалификацията.

Добрата вест за водачите е, че пистата „ Интерлагос “ има добра дренажна система и тя изсъхва относително бързо след края на всяко преваляване. За това ще спомогнат и високите температури от близо 30 градуса по Целзий, които се чакат в Сао Пауло този уикенд. 

Най-силният вятър се планува за петък, когато по време на квалификацията се чакат пориви със скорост до 21 км/ч по време на квалификацията. В събота се чака малко по-спокойно време с пориви до 18 км/ч, а в неделя вятърът би трябвало да не надвишава 11 км/ч.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР