Много членове на ДОСТ, заемащи ръководни позиции обявиха, че подават

...
Много членове на ДОСТ, заемащи ръководни позиции обявиха, че подават
Коментари Харесай

Ръководни членове на ДОСТ напускат партията заради авторитарния Лютви Местан

Много членове на ДОСТ, заемащи управителни позиции оповестиха, че подават оставки от постовете си и приключват участието си в партията в символ на противоречие с властническата политика, водена от ръководителя Лютви Местан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред напусналите тях са заместник-председатели на партията, регионални и общински ръководители и координатори, общински съветници и кметове, членове на Изпълнителния съвет и Националния съвет на групировката.

За оставките се разбра от публикувано до медиите писмо до Изпълнителния съвет на ДОСТ, подписано от 30 членове на партията.

"Като главен претекст акцентираме своето противоречие с водената властническа политика от страна на ръководителя на партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се основава разделяне за опълчване и обслужване на персонални ползи ", се споделя в позицията.

ДОСТ беше основан през 2016 от опозиционери от Движение за права и свободи откакто Лютви Местан, водач на Движение за права и свободи за три години, беше свален през 2015.

В къс коментар за ДОСТ във вторник ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че рецесията в Движение за права и свободи след отделянето на нейни водещи фигури отпред с Местан и основаването на ДОСТ, е завършила. "И този филм мина. Ние усещаме по кое време какво е нужно и в този момент имаме потребност да бъдем по-единни и по-сплотени и по тази причина сме доста повече. Затова виждаме и доста хора, които предходната година не знаеха къде да бъдат. Сега те откриха мястото си при нас, " сподели Карадайъ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР