Много често се питаме как стана така, че толкова бързо

...
Много често се питаме как стана така, че толкова бързо
Коментари Харесай

Д-р Радосвета Филипова: Трябва да вярваме малко повече в науката

Много постоянно се питаме по какъв начин стана по този начин, че толкоз бързо се появиха ваксини против ковид. Работя повече от 20 години в тази сфера и ми е ясно какъв брой е дълъг пътят, който една ваксина изминава. Трябва да се обясни, че актуалните ваксини, за които чакаме позволение, са нови разновидности на такива, които са създадени доста от дълго време. Варианти на вируса имаше преди 10 години - SARS и MERS. България остана встрани от тях ". Това изясни в студиото на " Здравей, България " доктор Радосвета Филипова, секретар на Националния имунизационен щаб и държавен специалист в Министерство на здравеопазването.

По думите й на всяка ваксина се прави мониторинг. Според специалиста новият вид е извънредно новаторски и няма по какъв начин да провокира заболяване. " Ще дам образец с имунизацията за хепатит Б. Тя е наложителна за бебетата и е рекомбинанта. Досега никой не се е заразил от болестта. Трябва да имаме вяра малко повече в науката ", разясни доктор Филипова. Тя изясни и, че множеството ваксини имат по 2 дози, с цел да има дълготраен иминутет. Винаги има късмет през това време да се болестите, само че даже това да стане, не би трябвало да има проблем, твърди специалистът.

Д-р Радосвета Филипова показа, че ще се имунизира, само че не знае коя ваксина ще употребява. Имаме нищожна информация за данните на продукта. Нямаме къса характерност на другите ваксини, заключи тя

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР