Много често бъркат кехлибара със смола. Той е бил смола

...
Много често бъркат кехлибара със смола. Той е бил смола
Коментари Харесай

Кехлибарът-минерал допринасящ за здраве, естетика и уют

„ Много постоянно бъркат кехлибара със смола. Той е бил смола преди над 40 млн. години. Започва се и спор дали той е камък. Кехлибарът в действителност е минерал с органически генезис от Балтийско дърво “. Това съобщи за БГНЕС Васил Вълчанов, който се занимава с кехлибар от 33 години.

Той описа, че кехлибарът е прочут с това, че доста добре благоприятства при заболявания свързани с щитовидната жлеза. „ Факт е, че от обичайна медицина лекари го предлагат, това значи, че в действителност има дейно влияние, когато хората го носят, само че към този момент наблюденията остават емпирични “, посочи специалистът.

Васил Вълчанов разяснява, че кехлибарът се употребява най-много в бижутерията. „ Само когато го погледнете, той грее. Когато човек даже не е в въодушевление щом го види възприятието се трансформира. Освен това е доста лек и даже по-големи бижута, които наподобяват тежки, то в реалност не са “, изясни бижутерът.

Той разяснява, че кехлибарът се употребява и под формата на сувенири за дома, който също заблестява щом минералът прекрачи прага на домашния уют. „ Който харесва кехлибарът го и цени “, добави бижутерът, занимаващ се с кехлибар от 33 години, Васил Вълчанов.

Най-големите залежи на кехлибар са ситуирани в региона на Балтийско море, в днешната Калининградска област. Отделни залежи има и на остров Сицилия, Румъния и Мианмар.

За да бъде избран за кехлибар, възрастта му би трябвало да бъде най-малко на 1 милион години, само че може да доближи и до 120 милиона години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР