Много болнични заведения в страната са в лошо състояние. МЗ

...
Много болнични заведения в страната са в лошо състояние. МЗ
Коментари Харесай

Меджидиев: Очакваме документите за обществените поръчки за ремонти в МБАЛ-Монтана

Много болнични заведения в страната са в неприятно положение. Министерство на здравеопазването е отделило доста средства за тази болничното заведение в Монтана, в този момент следва ремонт и на детското поделение. Възстановяването на едно лечебно заведение обаче не може да стане с магическа пръчка.

Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в отговор на въпрос на депутата от „ Възраждане “ Петър Петров по отношение на неприятните битови условия в МБАЛ-Монтана.

Той акцентира, че финансовият запас разрешава тази болница да бъде актуализирана.

В МБАЛ-Монтана има 96 лекари със компетентност, 237 експерти по здравни грижи и 117 души различен медицински личен състав. В 10 отделения има 24-часови наряди, а в останалите звена – лекари разполагаем.

„ Тепърва следва ремонт на болничните стаи. През 2022 година са предоставени средства за финансови разноски за замяна на щранговете и централния тръбопровод, баните и тоалетните “, сподели министърът и добави, че към този момент е закупена спомагателна инсталация, като са предоставени още 700 000 лева за други финансови разноски.

Според Петров популацията нямало потребност от нови апарати и предизборни обещания, а трябвало да има конструкция, която е работеща и в която няма да се пие една „ студена, само че пък мътна вода “.

„ Очакваме документите за публичните поръчки за нужните поправки “, отговори министърът.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР