Много бебета, родени от майки, които са се ваксинирали с

...
Много бебета, родени от майки, които са се ваксинирали с
Коментари Харесай

Повечето бебета на майки с поставени РНК ваксини се раждат с антитела

Много бебета, родени от майки, които са се ваксинирали с РНК ваксини против COVID-19 по време на бременността, имат антитела в продължение на шест месеца, открива прочуване, представено от Ройтерс.

В проучването са взели участие 28 шестмесечни бебета, родени от дами с сложени две дози РНК ваксина сред 20-та и 32-ра седмица от тяхната бременност – интервалът, в който предаването на антитела от майката към плода посредством плацентата е най-високо. Проучването е включвало и 12 бебета на същата възраст, чиито майки са се заразили с COVID-19 по това време на бременността си.

При проучването учените са открили, че при 57% от децата на имунизираните майки има съществуване на  антитела IgG. В същото време съществуването на тези антитела се следи единствено в 8% от децата на майките, инфектирани с ковид.

„ Не е ясно какъв брой високи би трябвало да са равнищата на антителата, с цел да защищават от зараза, а и те не са единственият предпазен механизъм на организма. Въпреки това мнозина заинтригувани страни, от родители до педиатри, желаят да знаят какъв брой дълго майчините антитела остават в организма на бебетата след имунизация, като в този момент към този момент можем да предоставим някои отговори “, разяснява доктор Андреа Едлоу от Общата болница на Масачузетс в Бостън. „ Надяваме се, че тези открития ще дадат спомагателен тласък на бременните да си слагат ваксина “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР