Мнистърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че въпросът дали той

...
Мнистърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че въпросът дали той
Коментари Харесай

Министър Богданов: Ръководството на КЗП е тотално компрометирано

Мнистърът на стопанската система Богдан Богданов съобщи, че въпросът дали той ще остане отпред на стопанисваното от него ведомство след ротацията ще решат министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. И разясни в ефира на NOVA, че работата и целите, които са обрисували в икономическото министерство са за период надалеч след ротацията.

На въпрос ще бъде ли закрита ДКК, той отговори: " Видели сме корупция, сигнализирани са способени органи. Общият размер на сумите, които са предоставени без публични поръчки непосредствено на избрани компании е почти 800 млн. лева Имаме подозрения по какъв начин са възлагани. За част от сумите прокуратурата сподели, че няма съображение да образува произвеждане. Сезирали сме и съда. Имаме цялостна поддръжка от премиера и вицепремиера за всичко което вършим досега ".
 Държавна консолидационна компания (ДКК) Държавна консолидационна компания (ДКК) Източник: Actualno.com

Той разяснява и ще бъде ли реформирана Комисията за отбрана на потребителите. " Това управление е тотално компрометирано. Предложили сме екип, разискват се сега съответните кандидатури, чака се решението на съда за промяната, която е осъществена от служебния кабинет. КЗП ще е главният орган, който ще пази ползите на потребителите при плавното прекосяване към еврозоната ", разясни той.

Относно влизането ни в Шенген, той съобщи, че България систематично следва своите цели.

 
 Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР