Мнимият работодател, който обещавал на жертвите си заплата от 1500

...
Мнимият работодател, който обещавал на жертвите си заплата от 1500
Коментари Харесай

Измамата с надомна работа: Мнимият работодател е действал от 2012 г. досега

Мнимият шеф, който обещавал на жертвите си заплата от 1500 лв. за надомна работа, само че единствено в случай че изпратят в подмяна такса са материали, е работил от 2012 година до момента, оповестиха от пловдивската прокуратура.



Мъжът е съумял да ужили над 80 души. Измамата е доста простичка – той пуска публикация в обществените мрежи, за надомен труд по направа на детски играчки. Всеки искащ ще получи заплата към 1500 лв., само че единствено в случай че изпрати превод от 50 лева за материали за направа.

Петър Симов е един от излъганите. Той е с ТЕЛК и не може да работи всяка специалност, само че когато видял обявата се зарадвал, тъй като бил незает от две години.

Изпратих парите. Минаха няколко дни, телефонът на мъжа се изключи. Изчаках още няколко дни и подадох сигнал в полицията, сподели Симов.

Схемата е доста простичка и ефикасна. Установили сме, че това лице от 2012 година насам главно се занимава с такива измами, като има и няколко документни закононарушения, сподели Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив. По думите му измамниците все по-често прибягват до интернет, тъй като по този начин доближават до по-големи групи от хора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР