Мнимият депутат от ПП и парадиращ с връзки в община

...
Мнимият депутат от ПП и парадиращ с връзки в община
Коментари Харесай

Ромите в Брестовица: Кой ще ни върне парите?

Мнимият народен представител от Политическа партия и парадиращ с връзки в община Родопи Сергей Димитров е наказан на 3,5 година, само че завлечените с над 300 бона не са получили и стотинка още

Ромската махала в Брестовица е с асфалтирана улица, само че обрана до голо от шарлатанин, представял се за народен представител от Продължаваме промяната и парадирал с близки връзки със зам.-кметицата на община Родопи Емилия Иванова, която е от същото село.

Сергей Димитров – Харварда, е наказан на 3 години затвор на първа инстанция за измами в изключително огромни размери, само че диря от стотиците хиляди лв., които е събрал с обещания да употребява връзките си в страната и в община Родопи, с цел да узакони къщите им, няма.

Както в множеството ромски махали, и в Брестовица ромите живеят на едно място – в края на селото, върху имоти, от които някои са частни, а други – общински. Кашата със земите, върху които страят къщите си, е цялостна, тъй като тогавашните притежатели и до ден сегашен не са обезщетени, а някои и изобщо не желаят обезщетение.

Ромите строят къщи на по два и три етажа, опасват ги с дувари и си заплащат за ток и вода, а и налозите за „ противозаконните “ си, само че декларирани, парцели. Въпреки това нямат даже така наречен право „ толерантност “, което се дава при забранен от страната заможен проблем.

Как стартира всичко?

Сергей Димитров, представящ се за приключил право в Харвард,

Лед като е запалил карловското Розино, идва в Брестовица, воден от локалния Яшко, който изяснява на съседите си, че това е индивидът, дето ще им узакони един път вечно парцелите. За по-голяма меродавност прибавя, че неговата къща към този момент е оправена в община Родопи.

Харварда първо омайва Васка и Васко Михайлови – навръх Великден 2022 година

„ Аз съм народен представител от Промяната, ще оказвам помощ “ – споделил им Харварда, връщат лентата Михайлови, които му споделили, че техните къщи са върху общински имот. „ Щом е общински, на един лев ще го вземете квадрата “, отсича Харварда.

После пресметнал, че 5000 лв. ще коства узаконяването.

„ На другия ден обаче ми вика, че трябват още 4000 лв.. Закара ни в община Родопи и тогава дадохме и тези 4000 лв. “ – споделят Михайлови. „ 10 дни по-късно ни закара и в Асеновград и ни срещна с най-малко 10 души от Промяната “, настояват те. После му дадохме още пари – до 11 500 лв.. “

На Михайлови не им било комфортно да желаят най-малко квитанция за средствата. „ Повярвахме му – огромен човек, с този се познава, с оня се познава. Дойде тук, направи прием с Емилия (Емилия Иванова – зам.-кмет на община Родопи), тя дори играеше на хорото, излъгахме се “, споделя Васка Михайлова.

Така се разчуло в махалата, че документите на фамилията минали през Кадастъра и всичко тъкмо. Подлъгва се цялата махала. „ Щом едни се оправиха – и ние би трябвало “ – споделя Върба Славчева. – Ето, Емилия е отсам, щом е с него, значи ще стане работата. Дадохме, аз даже теглих 3000 заем “.

Според махалата, единствено в на една улица в Брестовица Харварда е събрал над 250 бона. 25 къщи са, броят ромите, по 10 хиляди приблизително – ето ги. Но документи за парите нямат.

В съда, където тече делото, не ги и питат за сумите, защото липсват даже разписки.

„ Давахме на ръка, едваше напряко с торби. Преди това докара едни млади момчета – показа ги за геодезисти, снимаха, вършиха, напълно ни омайност. Показа ни и щемпел на общината. След това се оказа, че въобще не били от Кадастъра! “

Ходили в община Родопи да си платят налозите три години обратно, с цел да е всичко начисто и да получат нотариалните си актове.

Не единствено, че не получили нищо, ами и цялата им документи останала в Харварда, описват Михайлови.

Междувременно зам.-кметицата Емилия Иванова ги успокоявала в началото да не се боят и че всичко ще се оправи с документите им. После сменила тона – аз нищо общо нямам. А най-после го и втвърдила – недейте да ровите, че ще ви бутнат.

Пак звънили на Харварда, който ги омаял и с офис в частен хотел – против Енергото в Пловдив.

Ромите пазят в телефоните си многочислени диалози по дати с Харварда, само че по този начин и не са били прослушани по делото.

Не ни интересува на какъв брой ще го осъдят, да ни върне парите, споделят в махалата в Брестовица.

Плащаме вода, ток, налози – не сме незаконни, само че не сме и действителни, заклюват излъганите роми.

Сергей Димитров е с повдигнато обвиняване, че на неустановени дати в  интервала от януари 2020 г.до юли 2022 година, в Пловдив, Асеновград, Розино и Брестовица е измамил голям брой лица, с което им е взел общо 326 533,65 лева

На 14 юни 2023 година Харварда получи 3,5 години затвор при първичен общ режим от Районен съд Пловдив, само че апелира присъдата.

Той е задържан през юли 2022 година, откакто пасторът от първото запалено село – карловското Розино, се усъмнил в самоличността му и в служебното му състояние, звъннал в Народното събрание да попита има ли подобен народен представител. Отговорът бил – няма.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР