Мнима медицинска сестра „продава“ жилища за 13 хил. лева и

...
Мнима медицинска сестра „продава“ жилища за 13 хил. лева и
Коментари Харесай

Мнима медицинска сестра „продава“ жилища в Ямбол

Мнима здравна сестра „ продава “ жилища за 13 хиляди лв. и „ урежда на работа “ против 1500 лв.. В лъжливата скица попадат хора от Ямбол и Ахелой. Оказва се, че тя е с богато престъпно минало и е лежала в пандиза.

Райка Пандилева е на 63 години. Има няколко адреса и още толкоз специалности. Последна месторабота – в Бърза помощ – Ямбол. Но там не са чували за нея. Последната ѝ жертва е Милена Ройдева – медицински служащ. Двете се срещнали преди година в кабинета, където работи младата жена.

„ Представи се за здравна сестра, наша колежка, като реши да ми помогне с апартамент, четиристаен – сподели Ройдева. – Трябваше да се събере сумата от 13 000 лв. – 7500 авансово, а другите – като се стигне до нотариус, като не ми даде обещание никакъв документ “.

Пандилева води Ройдева в ямболския квартал „ Зорница “. Показва ѝ един апартамент извън, тъй като твърди, че е не запомнила ключа. Жилището било от военните, по тази причина 120 квадрата костват единствено 13 000 лв..

Според комшия обаче в блока няма жилища на военни.

Самият парцел, показан на Ройдева, пък въобще не е за обмен. Жилището е празно от години, тъй като притежателят живее надалеч. Той разбра от нас, че парцелът му се предлага за 13 000 лв..

„ Не се продава, не съм го оповестил по никакъв метод да бъде продаван, това е “, сподели той за bTV.

Измамницата обаче притискала жертвата.

„ Каза, че е намерила пари (...) аз, до края на месец юли, трябваше да възстановя парите – описа Ройдева. – Започна звънене, досаждане, огромен тормоз, гнет на работното място, просто неописуемо! “.

След седмици на тормоз и закани двете си уговарят среща. Пандилева смекчава тона и идва незабавно, с цел да получи парите за жилището.

Предложението към Ройдева е да създадат контракт, тя да заплати 8000 лева незабавно, а останалите – да изплаща в продължение на пет-шест години. Обяснява, че купувачката ще влезе в новия парцел незабавно откакто бъде освободен от притежателя.

Твърди, че апартаментът коства единствено 13 хиляди, тъй като е „ от военните, това е оборотно жилище “. Тя самата по този начин била закупила жилището си.

Започва изнудване. Пандилева декларира, че към този момент е платила жилището с пари от сина си – духовник, т.е. на църквата, и вуйна си и би трябвало да ги върне.

Цитираният от нея църковен чиновник фактически е неин наследник. Но не я е виждал с години. Определя я като клептоманка и измамница, лежала в пандиза неведнъж. Помоли да не го снимаме, тъй като е духовник, обрекъл се на Бога.

Екипът на bTV си уреди среща с измамницата до жилището, за което търси нови жертви.

„ Никого не неистина, изчезвай, апелирам ти се, не ме ядосвай. Господи, за какво излязох, кой щеше да ме откри къде съм “, декларира тя пред камерата ни, въпреки да прибавя, че не се крие.

„ Никакво жилище не предлагам, нищо не предлагам “, споделя тя. Твърди, че не е вземала нищо от сина си.

„ Стигнах до такава степен, че смъкнах 15 кг за 10 дни. Ужасът е цялостен и не стопира и досега да звъни “, споделя обаче Ройдева.

Преди месец Пандилева е измамила и мъж от Ахелой. Взела 1500 лв. с обещанието да му уреди добра работа. След срещата с нас, парите бяха върнати.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР