Мним полицай получи ефективна присъда от 8 месеца затвор при

...
Мним полицай получи ефективна присъда от 8 месеца затвор при
Коментари Харесай

Две старици дали 15 хил. лева на ало-измамници

Мним служител на реда получи ефикасна присъда от 8 месеца затвор при съкратеното правосъдно разследване за това, че е взел участие като пощальон в скица за телефонна машинация. Пострадалите са две възрастни дами на 81 и 78 години, които дали накитите си, парите на близки и изтеглили всичките си спестявания общо за над 14 500 лв.. Наказанието на Н.В., наложено от Районния съд в Сливен, влезе в действие – оповестиха от правосъдната палата.

Н.В. бил със приблизително обучение, неженен, незает. Имал потребност от пари. В края на м.г. негов прочут го уредил да стартира работа като пощальон. Работодателят му се обадил и заръчал да си купи СИМ-карта от особено посочен магазин в Пазарджик, с цел да я употребява само и единствено по работа. Така и станало. На 8 декември трябвало да отиде в Сливен. Престъпниците го предиздвикали да си купи навигация, като по-късно щели да му възстановят разноските. В уречения ден той паркирал колата си „ Ауди А3 ” зад МОЛ-овете в центъра на града. През това време измамниците задействала схемата „ Помогни на Министерство на вътрешните работи да залови рискови телефонни измамници ”. Първата им жертва била 81-годишната бабичка.  Накарали я да постави в буркан наличните у дома пари и полезности. Тя натъпкала 800-те лв. спестявания, поставила златен синджир от 20 грама и още едно позлатено колие. Под натиска на псевдо-криминалистите, се сетила, че внукът й има 650 лв. и 11 евро на монети. Добавила и тях и по дадените й инструкции, поставила буркана в хладилника. След тази подигравка, я предиздвикали да хвърли парите и златото през терасата. Там мнимият служител на реда Н.В. към този момент чакал и взел вързопа. През това време измамниците продължавали да държат на телефона жертвата си. Заставили я да отиде до банката, да изтегли парите по сметката си, да опише с какво е облечена и да чака с пачките на скамейка в региона. Тя изпълнила всичко. Под скамейка в Попската градина в центъра на Сливен оставила торбата с 2 750 лв.. Мнимото ченге Н.В. взело парите. За себе си заделил 170 лв., както му наредил непознатият шеф по телефона.

Още същия ден в клопката паднала и 78-годишна пенсионерка от града. Действията се развили по подобен метод. Тя се пробвала да прекъсне връзката с измамниците, само че била застрашена, че ще й отрежат ушите. Изплашила се. Изтеглила всичките си 9 380,28 лв. от банка. И до скамейка, също в центъра на Сливен, ги оставила. От там Н.В. ги взел, заделил за себе си „ заплащане ” от 500 лв.. Потеглил с автомобила си. Оставил сумите на две разнообразни места по автомагистрала „ Тракия ”.

Автомобилът му е бил засечен и проследен, употребявани са и записи от охранителните видеокамери в центъра на Сливен.  Освен, че получи ефикасна присъда зад решетките, „ мулето ” в измамническата скица ще би трябвало да възвърне до стотинка дружно с лихвите парите на втората потърпевша. Отделно ще би трябвало да заплати 550 лв. за правосъдна такса и разходи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР