Мним майстор завлече хора с хиляди левове. Мъж, собственик на

...
Мним майстор завлече хора с хиляди левове. Мъж, собственик на
Коментари Харесай

Мнимият майстор Атанас Хаджиев завлича хора и ги обира

Мним занаятчия завлече хора с хиляди левове. Мъж, притежател на компания за ремонтни действия, човек с богат опит в областта на строителството, стартира да прави поправки на жилища, краде и изчезва, оповестява Нова телевизия.

Обикновено майсторът подписва контракт със своите клиенти, желае депозит, който обаче в никакъв случай не връща. Влиза в жилището, стартира да кърти и да извозва, след това обаче в никакъв случай повече не се връща при клиента и изключва телефона си.

На 15 март тази година Илия Илиев и майка му подписват контракт за повсеместен ремонт на апартамент с компания „ Стил Н- Строй”, притежател е Атанас Хаджиев. Свързват се с него посредством група в обществената мрежа. От тях майсторът желае 10 000 лева за труд и 5 000 лева за материали. Дават депозит от 10 000 лева Срокът за осъществяване е два месеца. Подписват и контракт. Месец по-късно ремонтът към момента не е почнал. След като дамата се свързва с майстора той й изяснява, че отпътува на пътешестване в чужбина.

Когато се връща, по думите на Лилия освен, че не се заема с ремонта, ами и изчезват и всичките им електроуреди. Обещава да ги върне на идващия ден - те обаче още веднъж липсват. На 18 май подават сигнал в полицията.



Собственикът на „ Стил Н- Строй” Атанас Хаджиев е измамил десетки хора

Единствените ремонтни действия, които са осъществени от майстора, по думите на новата бригада, която работи в жилището, са некачествени.

Илия споделя за случилото се в обществената мрежа, по думите му с него се свързват повече от 30 души, които са били подведени от същия занаятчия. Някои, от които отхвърлиха да застанат пред камерата, а други пожелаха лицата им да бъдат скрити, тъй като се тормозят, че Атанас Хаджиев е влизал нееднократно в домовете им и може да ги тормози след излъчването на материала.

Друг пострадал от работата на “майстора” описа, че през август 2021 година подписват контракт за 15 000 лева, като при подписването майсторът получава половината сума като депозит. Седмица по-късно ремонтът към момента не е стартират. Обяснението - отпътува за 10 дни в чужбина на сватбено странствуване.



След сватбеното пътешествия дамата продължава да подканва майсторите да стартират работа. “На 47 ден имаше осъществени единствено къртене, почистване и извозване”, описа тя. Майсторът стопира да подвига телефона си, блокира дамата в профилите си в обществените мрежи. Заради това тя подава сигнал в полицията.

“Два месеца след сигнала аз получих разпореждане от Софийска районна прокуратура, в която прокурор е счел, че няма данни за машинация и отхвърля да образува досъдебно производство”, изясни пострадалата.

През февруари месец същата година друга жена става жертва на същата скица. По думите й подписват контракт за сумата от 10 000 лева, майсторът получава и депозит.

Срокът за осъществяване на ремонта е два месеца. И при този ремонт майсторът изчезва без да свърши работата, за която е нает, и без да върне дадения депозит.



Година по-рано, на 20 май 2020 година, Николета Мартинова и брачният партньор й подписват контракт за повсеместен ремонт за четиристайно жилище. Фирмата реализатор още веднъж е “Стил-Н-Строй” и Атанас Хаджиев. Договорът е в размер на 22 000 лева, с 12 000 лева депозит, срокът за осъществяване е 50 дни. Месец по-късно Николета и брачният партньор схващат, че ремонт няма да има.

Когато фамилията се прибира у доба заварва майсторът да си събира инструментите. Обяснението е, че те му трябват за различен обект, след тази им среща майсторът не се връща повече в жилището, става известно, че 6000 лева от предоставения депозит за закупуване на материали липсват. Семейството желае Атанас да върне сумата в границите на месец. За случая има подаден сигнал в полицията и в Национална организация по приходите.

След консултация с юрист, фамилията се отхвърля да търси правата си по правосъден път, защото след инспекция от тяхна страна се оказва, че мъжът не има никакво имущество, а капиталът на компаниите на негово име е 2 лева

В Търговския указател Атанас Хаджиев е едноличен притежател на три компании. И трите компании се обитават на един и същи адрес в столичния квартал " Лозенец ". На адреса обаче няма никой.



Оказа се обаче, че с изключение на към частни клиенти, майсторът е и неточен подизпълнител при осъществяване на поправки, най-малко по думите на Георги и Данчо, притежатели на компания за довършителни строителни действия.

През септември 2021 година Атанас се свързва с компанията по публикация в интернет. Загубите за тях са в размер на близо 10 000 лв.. Представящият се за занаятчия Атанас още веднъж изчезва, телефоните му за контакт са изключени.

Според Георги и Данчо в България е необходим регулатор, който да следи строителния бизнес, както и обединен указател, който да обезпечава качество на работата.

Единствената публична информация, която е била предоставена е от Софийска районна прокуратура - има заведено досъдебно произвеждане за кражба по сигнал от Лидия Джунова и Илия Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР