Мним майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд

...
Мним майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд
Коментари Харесай

Семейство изгоря с дървена къща

Мним занаятчия на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд Пловдив по дело за машинация на семейство от Ягодово.

На 11.11.2018 година М.С.К. заблудил А.Д.Д. и М.Д.Я., че ще им построи сглобяема дървена къща, като с това им е предизвикал имотна щета в размер на 33 100 лева

Подсъдимият е притежател на компания, чийто предмет на активност бил обвързван с дърводобив, преправка, произвеждане и търговия с дървен материал, дърва за огрев и други

Фирмата му обаче в никакъв случай не била правила активност, не разполагала с индустриална и складова база, нямала регистрирани касови апарати, контракти за наем на пространства или машини или други условия, които да иницират осъществяването на каквато и да било активност.

Въпреки това М.С.К.  разгласил публикация в уеб страницата ОLХ, където се рекламирал като строител с богат опит в построяването на сглобяеми къщи.

В обявата имало и прикачени фотоси на подготвени негови планове.

Тази публикация точно видял и потърпевшият А.Д.Д.  и заинтригуван от оповестените от подсъдимият цени, които се отличавали като доста по-изгодни спрямо други сходни разгласи, се свързал с него и се договорили да се срещнат персонално на терена на парцела.

В реалност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и изказванията му, че има осъществени планове не било правилно, а задачата му била да се облагодетелства непозволено за сметка на потърпевшите лица.

Делото е планувано в разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР