Мним майстор-комарджия завлече баба от град Стамболийски с 5200 лева

...
Мним майстор-комарджия завлече баба от град Стамболийски с 5200 лева
Коментари Харесай

Мним майстор, завлякъл баба от Стамболийски с над 5000 лева, се оказа неоткриваем за полицията

Мним майстор-комарджия завлече баба от град Стамболийски с 5200 лв. за ремонт на покрив. Васил Стоенчев, който също е с адресна регистрация в същия град трябваше да се изправи през днешния ден пред пловдивския Районен съд, само че се оказа неоткриваем за полицията. Пострадалата Мария Иванова също не участва в залата, тъй като не е постоянна призована за процеса.
Прочетете още
Съдия Васил Тасев разпореди за идващото съвещание да бъдат направени повторни информации дали Стоенчев обитава в някой от арестите в страната и дали е напускал границите на страната. Според последната настояща информация, измамникът е разгласен за национално търсене на 26 юли тази година.

Според обвинителния акт, Стоенчев живеел в град Стамболийски и нямал непрекъсната работа. Занимавал се с ремонтни действия, като търсел обекти, където да работи и да изкарва пари, с цел да се устоя. Дължал пари на доста хора и с цел да обитава, вършел и закононарушения, от които да се облагодетелства персонално.

Пострадалата стара жена Мария Иванова живеела в къща в същия град, на която къща покривът бил протекъл. Тъй като към оня миг брачният партньор й бил болен и тя се заела сама да търси занаятчия, който да поправи покрива. Васил Стоенчев схванал за това и макар, че все още бил поел различен обект, който не бил приключил, самичък намерил потърпевшата, показал се за занаятчия, разговаряли и поел ангажимент да извърши ремонт на покрива. След като съумял да я убеди, че ремонтът би трябвало да стартира, в началото Иванова му дала сумата от към 1000 лева. Мнимият занаятчия схванал, че дамата има и други пари и преценявайки, че е стара, сама, брачният партньор й към оня миг бил болен на легло, се върнал единствено няколко минути по-късно и съумял да я заблуди, че му трябват повече пари да закупи всички материали. Поискал цялата сума, която Иванова имала в нея – остатъка до 5200 лева Уговорили се да стартира ремонта и се разделили.

Тъй като измамникът повече не отишъл при потърпевшата, същата споделила със щерка си, която от своя страна почнала да търси Стоенчев. Разбрала, че бил комарджия и че дължи пари на доста хора, които бил  заблудил, че ще им извърши ремонт.

Следващото съвещание е планувано за 31 октомври.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР