Мним депутат, измамил наивници, че е експерт по ромските въпроси

...
Мним депутат, измамил наивници, че е експерт по ромските въпроси
Коментари Харесай

Мним депутат ощипа десетки с над 326 бона

Мним народен представител, измамил наивници, че е специалист по ромските въпроси и легализиране на нелегално строителство, като с това им предизвикал щета в общ размер от 326 533,65 лева застава пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Пловдивчанинът С.С.Д. в началото е арестуван и упрекнат в измами в Пловдив и Асеновград за към 13 бона, само че в процеса на следствието се оказва, че е запалил и Карлово и ромските махали в Розино и Брестовица.

Измамникът е работил от януари 2020 година до юли 2022 година, като даже е навил локални малките екрани да взе участие в техни излъчвания, а по-късно си е изготвил клипове с участията, които е качил за автореклама във фейсбук.

Общо измамите са 26.

Подсъдимият не работил и имал потребност да си набави приходи.

Същият манифестирал себе си като политическа фигура – депутат, като за задачата от 2020 година почнал да посещава събирания на разнообразни политически обединения.

„ Рекламирал “ се във Facebook, където се представял като народен представител, политик, специалист по ромските въпроси, юрист и други

Започнал да търси  и телевизионни изяви по локални медии, а откакто съумял да си уреди такива, употребявал фрагментите от тези изяви в обществените мрежи.

Успял да се достави с неистинен формален документ – служебна карта, на която бил притурен тип, че е негова, в качеството му на депутат.

С тази карта се „ легитимирал “ на всички места с цел да потвърди по-лесно, че е депутат и може в това си качество да „ урежда “ услуги.

Започнал да обработва чрез компютърни стратегии изображения от течащата към оня миг предизборна акция и да прибавя към известни политически персони и неговото изображение.

С течение на времето чрез напъните, които положил, в ромските махали в Розино и в Брестовица била наложена всеобща илюзия, че С.С.Д е юрист и депутат и против възнаграждение може да реши всички битови проблеми на хората от двете ромски махали.

Спечелил към този момент доверието на хората, подсъдимият съумял да вкара в подвеждане разнообразни лица, като представяйки се за длъжностно лице обещавал да спомага /уреди/ легализиране на нелегално издигнати парцели и че ще спомага за свързване на парцелите с електроразпределителната и водопреносната мрежа.

Други хора заблуждавал, че като адвокат  ще им съдейства  за разпределяне на заеми, за закупуване на общински парцели в Пловдив, обещавал на различен подпомагане за закупуване на кола за спешна помощ посредством Министерство на здравеопазването, за анулация на забрана върху недвижими парцели и запор на трудово заплащане, че ще уреди закупуване на недвижими и поземлени парцел, правене на проекти  и подпомагане за прилагане на данъчни облекчения в Кралство Нидерландия и др.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР