Мнението е на Джон Сопел, Редактор на BBC Северна Америка Просто

...
Мнението е на Джон Сопел, Редактор на BBC Северна Америка
Просто
Коментари Харесай

Коментар на BBC: Президентът Байдън е отговорен за хаоса в А...

Мнението е на Джон Сопел, Редактор на BBC Северна Америка

Просто е шеметна скоростта, с която се развиват събитията - по -рано тази седмица американските представители предупреждаваха, че ще минат месеци, преди Кабул да падне. Оказаха се дни.

И в този момент, при всички дипломатически маскировки, това се трансформира в битка на американците да оправдаят напускането на страната.

Служителите на посолството бяха помолени да унищожат чувствителни документи, хеликоптери транспортират чиновниците и личния състав до летището. Посланикът си потегли, флагът на Съединени американски щати е спуснат.

Държавният секретар Антъни Блинкен се опита да построи по-ефектен и самоуверен имидж на събитията.

Могат да се бележит политически причини по отношение на изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан – съществува мощното разбиране, че присъединяване на Съединени американски щати не може да продължи безпределно.

Но методът на евакуиране е трагичен, с маса неверни калкулации, предизвестия, които бяха пренебрегнати и критично-дива надценка на способността на подготвените от американците локални военни.

Политиката може да е била основана от Доналд Тръмп, когато той беше президент, само че Джо Байдън е виновен за този разгръщащ се безпорядък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР