мНа никой не му трябва стабилност, ако цената на стабилността

...
мНа никой не му трябва стабилност, ако цената на стабилността
Коментари Харесай

Кирил Петков: Брокери от ГЕРБ и ДПС предлагаха да се разберем  

м

На никой не му би трябвало непоклатимост, в случай че цената на стабилността са подмолни покупко-продажби. Брокери от ГЕРБ и Движение за права и свободи предлагаха "да се разберем ", съобщи в изявление по Дарик радио министър председателят Кирил Петков.

"Има нещо, което е доста по скъпо от това да си политически постоянен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и непрекъснато пробват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от Движение за права и свободи да се разберем. Но да се разберем значи да сменим основния прокурор, да реформираме КПКОНПИ ", съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за "Дарик радио ".

Той съобщи, че кабинетът можеше да си е "стабилен като камък ", в случай че са дали парите за пътища и Слави Трифонов нямало да се сети за тематиката Северна Македония. Освен това в случай че Политическа партия се откаже от КПКОМПИ, това също би донесло непоклатимост, сподели още Петков.

Според него президентът реагирал на неверни информации и не се вслушвал в това, какво в действителност желаят хората. На кого му би трябвало непоклатимост, в случай че е на цената на подмолни покупко-продажби.

Така министър председателят Кирил Петков разяснява рецензиите на президента Румен Радев. Той обаче нямал проблем в връзката с президента.

"Президентът звучеше комплициран, тъй като съгласно мен някакви хора вървят и му споделят неверна информация, " добави министър председателят.

Румен Радев трябвало да се замисли за какво "същите хора, които бяха на площада, когато основният прокурор влезе в президентството, в този момент са на площада да пазят държавното управление ", предложи Петков. Според него президентът е трябвало да поддържа сваления ръководител на Народно събрание Никола Минчев.

Когато едно предложение се посреща на нож и от двете страни значи не е надалеч от истината - по този начин Кирил Петков разяснява връзките ни със Северна Македония. "И от двете страни на границата има хора, които не желаят Балканите да са част от европейското семейство, " разяснява Кирил Петков във връзка реакциите против френското предложение за Северна Македония.

Ако казусът се позволи Вътрешна македонска революционна организация ще спре да съществува, "Възраждане " ще загуби много от поддръжката си. В Северна Македония също цели партии щели да изгубят смисъла на съществуването си, добави министър председателят.

Според него фокусът върху Северна Македония няма да промени живота на българите нито от едната, нито от другата страна на границата, съобщи Петков, само че за сметка на това отвличал вниманието от вътрешнополитическите проблеми.

Премиерът съобщи, че всички европейски водачи схващат позицията на България. Европа можела да е поръчител за правата на българите в РСМ и да се яви като значим медиатор, който да компенсира неналичието на доверие в двете страни една към друга. Френското предложение давало "този мост ", както и гаранции, че договарянията няма да стартират преди смяна на конституцията и по този начин ще се подсигуряват правата на българите в РСМ, уверен е Петков.

След като договарянията стартират имало доста стъпки, на които България може да спре присъединението, добави министър-председателят.

"Докато Народното събрание не заеме ясна позиция по тематиката Северна Македония, аз като министър-председател няма да направя нищо ", подсигурява Кирил Петков.

Предложението е стъпка в вярната посока, само че остават редица въпроси

Две основни аргументи има за отдръпването на Слави Трифонов от обединението: едната е, че кабинетът не е разрешил да се похарчат големи средства непрозрачно за строителство на пътища, а втората е поста на шеф на Българска народна банка, твърди Петков.

Петков описа, че Гроздан Караджов е желал 40% от оценките на офертите за градеж на пътища да не са свързани с цена. Това значи строителите да пишат теории по какъв начин ще запълват дупките и комисия на мрачно да написа някакви оценки, сподели министър председателят. Това е причина за корупция. Според Петков като обяснил това Гроздан Караджов си тръгнал сърдит, а след това Слави Трифонов му обяснил, че вицепремиерът е един брокер, твърди министър председателят. Накрая водачът на Има Такъв Народ се съгласил на изискванията на Петков, само че му споделил, че в този момент дава и е ред да взема, тъй като в едни връзки имало алъш-вериш.

"Капитан Андреево " е втората по натовареност граница в света и оттова минава целият трафик от Азия за Европа, оттова влизат всички артикули в Европейски Съюз, оттова пробиват всички трафиканти. Хората или не смеели да подхващат нещо, или били съучастници, и страната не успявала да си върне контрола върху пункта, съобщи още Кирил Петков.

"Не ме интересува какви са тези прякори и какъв брой са мощни. Ние сме пристигнали да чистим такива неща ", сподели ясно министър председателят. Тук става въпрос за междуконтинентален трафик и офанзивите след тази преживелица против държавното управление се ускориха, твърди министър-председателят.

Петков вярвал, че освен депутати от Има Такъв Народ, само че и от други партии ще поддържат държавното управление на вота на съмнение идната седмица. "Ние не желаеме тези хора да се отделят, а да вземат вярното решение, " сподели Петков. Според премиера някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ бил обяснил на Никола Минчев, че "много го харесва като ръководител ", само че не можел да не се съгласува с партията си. Според Кирил Петков проф. Ангелов се страхувал от компромати, само че министър председателят се надява, "че не за всички хора има задоволително мощни компромати. "

Ако държавното управление загуби вота, Политическа партия щели да седнат с Българска социалистическа партия и Демократична България да беседват. Той съобщи, че не бил обвързван с премиерския пост, само че "последното нещо, което бих направил е да дам този пост на някого от задкулисието, съобщи още Петков. Той обаче би подкрепил изцяло Асен Василев да стане министър председател. "Двамата решаваме дружно и няма значение кой е начело и кой е откъм гърба ", добави Кирил Петков.

Петков още не знаел дали е вярно или неверно решение, че не е прекъснал обединението с Има Такъв Народ още през март. Тогава взели решението да продължат да стискат зъби, с цел да може да има въпреки всичко държавно управление, изясни още министър-председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР