Млякото е богато на калций, полезни захари и аминокиселини, които

...
Млякото е богато на калций, полезни захари и аминокиселини, които
Коментари Харесай

Против вредителите за по-добър растеж - полейте с мляко

Млякото е богато на калций, потребни захари и аминокиселини, които са от изгода при развъждането на разнообразни типове растения. С негова помощ можете да ги извършите по-устойчиви и здрави. В идващите редове ще посочим някои способи, по които можете да употребявате млякото.

За поддържане

Млякото е богато на микроелементи, които са в лесна форма за асимилиране от растенията. То ще ви помогне да премахнете развиването на разнообразни нездравословни детайли в почвата, като гъбички или плесени.

За да подхраните домашните си цветя, смесете 100 мл мляко с 1 литър вода. След това полейте с получената примес. Хубаво е към час преди самото поливане, да сте навлажнили почвата. Поливайте по този метод един път на 1-2 седмици. Прясното мляко не е уместно за палми или кактуси.

За зеленчукови растения смесете 0,5 литра прясно мляко с 4 литра престояла вода. Тази примес се употребява за поливане на два пъти при разсадите. Единият път е при поникване, а вторият е след 2 седмици. И тук почвата би трябвало да е авансово влажна.
 Най-големите вредители през есента за растенията Най-големите вредители през есента за растенията
Сякаш плевелите и странното време не са задоволително досадни и нездравословни, че градинарите би трябвало да се сблъскат и с нездравословни инсекти. Ето един...

Срещу вредители

Лактозата провокира нетърпимост при по-голяма част от вредителите. За да се отървете от гъсеници по зелето смесете 7 л. вода се прибавят 3 л. обезмаслено прясно мляко и 1 ч.ч дървесна пепел. Оставете сместа да постои няколко часа. След това прибавете 2 супени лъжици течен сапун. След това сложете в лейка и полейте зелето. Повторете няколко пъти през 3 дни, до момента в който вредителите изчезнат. 

За листни въшки в подобаващ съд смесете 3 л. млечна суроватка, 10 л. вода и 3 суп. л. течен сапун. С този разтвор пръскате растенията, които са нападнати от тях.

Млякото може да ви бъде потребно и при колорадски бръмбар. Три литра обезмаслено мляко се смесват със 7 литра вода и се прибавят 2 супени лъжици течен сапун. С този разтвор се поливат растенията. 

Срещу заболявания

За мухъл смесете 1:4 кисело мляко и вода. През две седмици пръскайте листата вечерно време.

За брашнеста мана повторете още веднъж дозата. Тук обаче не се нуждаете от особено време, а просто напръскайте растенията.
 Вече поставям черупки от яйца в почвата и няма диря от вредители Вече поставям черупки от яйца в почвата и няма диря от вредители
Черупките от яйца са биоразградим артикул, който съдържа огромно количество минерали и микроелементи. Освен като тор, можете да употребява...

За гъби по доматите използвайте 10 литра вода и 1 литър прясно мляко, както и 15 капки йодна смес. Разбъркайте добре и по-късно напръскайте. Хубаво е това да бъде вечер, когато времето не е толкоз горещо.

Освен, че ще защищити от развиване на заболявания, разтворът ще направи доматите по-здрави и плодоносни.

Използвайте домашно прясно мляко, защото пастьоризираното е със изгубени потребни качества в множеството случаи. Дори да употребявате кисело мляко, то е изцяло дейно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР