Млекопреработвателната компания Ненко Трифонов фуудс, собственик на мандра Ведраре, възражда

...
Млекопреработвателната компания Ненко Трифонов фуудс, собственик на мандра Ведраре, възражда
Коментари Харесай

Мандра “Ведраре”: Възродихме сирене “Дунавия” благодарение на партньорството с Lidl

Млекопреработвателната компания " Ненко Трифонов фуудс ", притежател на мандра " Ведраре ", възражда производството на сирене " Дунавия " с инвестиция от 6,6 млн. лв.. Новата високотехнологична линия започва с помощта на взаимното партньорство с Лидл България. Това е единствено един от триумфите и положителните резултати, които компанията реализира, откакто започва взаимната си работа с веригата.

Производството на сирене " Дунавия " започва в края на 70-те и се развива интензивно през 80-те години на предишния век. За малко време съумява да се наложи като желан и обичан артикул на пазара. След 1989 година производството последователно замира - до предходната година, когато " Ненко Трифонов фуудс " възражда сирене " Дунавия " и стартира да го създава напълно по истинската технология. Това става единствено от свежо мляко посредством обичайния способ " ултра дестилация ". По този метод се усвояват всички потребни суроватъчни белтъци, които в „ Дунавия " са повече, в сравнение с в обичайното бяло саламурено сирене. От началото на май 2023 година „ Дунавия " се предлага и в магазините на Lidl под личната марка „ Родна стряха ".

„ Решението за инвестицията в производството на сирене „ Дунавия " взехме с помощта на твърдия ангажимент на Lidl към новия артикул. Тази сигурност и положителните финансови индикатори, които съумяваме да реализираме с тях като най-големия ни клиент, ни помогнаха да осигурим нужното финансиране и да стартираме новото произвеждане, " споделя Наско Тачев, шеф " Бизнес развиване " на " Ненко Трифонов Фуудс ". " Бизнесът с Lidl е правилен, предвидим и транспарантен. Откакто работим с веригата, единствено за една година успяхме да увеличим оборота си със 70%, а през идващите 4 години да го удвоим, " добавя Наско Тачев.

" Ненко Трифонов Фуудс е една от близо 250-те български компании, които са наши снабдители и сътрудници. Заедно с тях развиваме дълготрайни и устойчиви партньорства, оказваме помощ им да уголемяват производството, да влагат в рационализация и да се развиват. Така до крайния клиент доближават по-качествени, преференциални и обичани български артикули, каквото е и сирене „ Дунавия ". В това виждаме нашия принос към родните производители, който ние назоваваме Ефектът Lidl. Затова и ще продължим да демонстрираме положителните образци и да описваме сполучливите истории на нашите български сътрудници, " съобщи Теодор Александров, началник " Стоково доставяне " в Лидл България.

Млекопреработвателното дружество " Ненко Трифонов Фуудс " създава млечни артикули с марката " Ведраре ", като също така разполагат и със лична плантация, която обезпечава огромна част от млякото. По този метод компанията затваря индустриалния цикъл на продукта, което в допълнение носи гаранции за произхода на суровините и усъвършенства качеството на крайния артикул. Продукти от фермата на " Ненко Трифонов Фуудс " в Lidl са под личната марка на веригата „ Родна стряха " - кашкавал от краве мляко, сирене примес от краве и биволско мляко, краве кисело мляко 4% и други Освен тях компанията създава за Lidl и млечни артикули „ Родна стряха " като краве, овче и козе кисело мляко, козе и овче сирене, както и артикули по БДС - бяло саламурено сирене и кашкавал от краве мляко.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР