Млекопреработвателите са нарекли резултатите от проверката на Комисията за защита

...
Млекопреработвателите са нарекли резултатите от проверката на Комисията за защита
Коментари Харесай

Спипани с ментета! Млечните босове скочиха срещу проверки на качеството

Млекопреработвателите са нарекли резултатите от инспекцията на Комисията за защита на конкуренцията като " нелегитимни ". Проверката беше ориентирана към нарушавания от компаниите „ Милки Груп Био “ ЕАД (производител на продуктите „ Саяна “) и „ Димитър Маджаров – 2 “ ЕООД.

Млечните босове настояват, че единствено Агенцията по храните има право да разгласява резултатите от инспекциите за качеството на питателните артикули в комерсиалната мрежа, и че всички други резултати са нелегитимни и имат за цел да дискредитират сектора.

Изпълнителният шеф на БАБХ, доктор Светлозар Патарински, съобщи, че Агенцията осведомена за случая от медиите и че са поканили представител на съдружие " За налична и качествена храна ", с цел да даде материалите и протоколите си.

От Агенцията по храните оповестиха, че са направили инспекция в млекопреработвателните предприятия и са изпратили проби за формален надзор в акредитирана лаборатория. Резултатите се чакат до края на месеца. Ако се откри съществуване на непознат тип мляко, ще се подхващат ограничения за евакуиране на партидите, преетикетиране и усилване на контрола. В противоположен случай няма да има последици за преработвателите.

Браншът твърди, че изнасянето на такива резултати води до спад в продажбите на продуктите им и предизвестява, че това може да докара до понижение или прекъсване на изкупуването на овче мляко идната година. Според тях, това е скъпа интервенция, която няма кой да заплати.

Управителят на млекопреработвателното дружество " Димитър Маджаров-2 ", Юлия Маджарова, означи, че качеството в тяхната компания е издигнато на високо равнище и че за първи път получават обвиняване в некачествени артикули след 40 години в сектора.

Представител на другата наранена компания, " Милки Груп Био ", разяснява, че се популяризират " неизяснени случаи ", което визира имиджа на българските артикули.

След сигнала, двете компании са подложени на 45-дневен мониторинг от БАБХ.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Димитър Маджаров – 2 Димитър Маджаров Саяна Милки Груп Био БАБХ Юлия Маджарова млечни продукти проверка д-р Светлозар Патарински
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР