Млеката за малки деца“, смеси за напитки на прах или

...
Млеката за малки деца“, смеси за напитки на прах или
Коментари Харесай

Млечните добавки за малки деца са нерегламентирани и ненужни, предупреждава група педиатри

„ Млеката за дребни деца “, смеси за питиета на прахуляк или формули, продавани за деца до 3-годишна възраст, са нерегулирани и ненужни, съгласно нов отчет на Американската академия по Педиатрия.

В отчета, оповестен в петък, групата педиатри предизвестява, че тези храни за по-големи бебета и дребни деца – известни като OIYCFs – не са задължени да дават отговор на същите хранителни условия като приспособените храни за кърмачета.

„ За разлика от общоприетите храни за кърмачета, FDA няма обособена категория OIYCF и няма национални или единни интернационалните критерии на Съединени американски щати за състава или дефиницията на приспособените храни за деца на възраст над 12 месеца, “ пишат създателите.

предизвести за използването на такива добавки за питиета, които се трансфораха в преуспяващ бизнес в Съединените щати през последните години.

Проучване от 2020 година откри, че продажбите на формула за дребни деца в Съединени американски щати са нарастнали до 92 милиона $ през 2015 година от $39 милиона през 2006 година, защото фирмите убедиха родителите, че децата им могат да се възползват от течния тласък.

Родителите постоянно са комплицирани от маркетинга на формулите, съгласно изследване, ръководено от Дженифър Харис, маркетинг и откривател на публичното здраве в университета в Кънектикът. Тя откри, че 60% от болногледачите неправилно имат вяра, че приспособените млека за дребни деца имат хранителни субстанции, които дребните деца не могат да получат от други храни, заяви KFF Health News предходната година.

Във фокус групи, сподели Харис, родителите оповестяват, че хранят децата си с дребни деца формула за запълване на хранителни пропуски, когато детето не яде задоволително, постоянно срещано терзание измежду родителите.

Ако обаче родителите имат терзания по отношение на диетата на децата си, те би трябвало да се съветват с педиатър или фамилен доктор, доктор Стивън Даниелс, ръководител на педиатрията в Детската болница в Колорадо сподели за KFF. Въпреки че придирчивото хранене от време на време тревожи родителите, той сподели, че е постоянно срещано измежду дребните деца.

- The Associated Press и Кристина Салински от KFF Health news (преди известно като Kaiser Health News) способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР