Млечният път е откраднал някои от най-древните си звезди от

...
Млечният път е откраднал някои от най-древните си звезди от
Коментари Харесай

Млечният път е крадец на звезди

Млечният път е откраднал някои от най-древните си звезди от други, по-малки галактики, които са се унищожили взаимно след свирепи конфликти. Това демонстрираха симулации със суперкомпютър в английския университет " Дърам ". Според резултатите, някои от най-старите светила към нас не са " локални " и не са се образували по време на процесите, зародили галактиката преди 10 милиарда години.

Останките от разрушени съседки на Млечния път са се формирали преди към 5 милиарда години и са били привлечени от по-силното гравитационно поле на териториите, които през днешния ден оформят по този начин наречения " звезден ореол " на нашата вселена.

" Превърнахме се в звездни археолози и започнахме да разравяме евентуалните места, където може да има такива непознати и антични звезди ", разгласи участникът в изследването Андрю Купър. " Подобно на старите скални пластове на Земята, които разкриват историята на планетата, звездният ореол пази хрониката на един трагичен праисторически интервал от живота на Млечния път, който е приключил доста преди раждането на Слънцето. "

Симулациите на екипа наблюдават разнообразни процеси от предишното на близкия космос още от евентуалната дата на образуването на Вселената преди 13 милиарда години. С помощта на възприетите правила на универсалните физични закони експертите пресмятат по какъв метод гравитационните полета на ореолите от тъмна материя на галактиките са привличали с времето непознати звезди.

" Симулациите ни наподобяват чертежи на процесите, посредством които се образуват галактиките ", изясни шефа на института по изчислителна космология в " Дърам " Карлос Френк. Резултатите съгласно него демонстрират, че младостта на Млечния път е била бурна и изпълнена с битка за превъзходство сред десетки новосформирани галактики. Победата на Млечния път остава като спомен посредством точно на " титли " като заграбените звезди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР