Млечните продукти са от този вид храни, които все повече

...
Млечните продукти са от този вид храни, които все повече
Коментари Харесай

Негативните последици след отказа от млечните продукти

Млечните артикули са от този тип храни, които от ден на ден хора се пробват да заобикалят. Причините могат да бъдат най-различни. Сред тях са нетърпимост, алергия или пък просто веган метод на хранене. На пазара от ден на ден можете да видите млека на растителна основа, които се приближават до млечните.

Все отново, изследване на Министерството на земеделието в Съединени американски щати, демонстрира, че млеката от ядки не съдържат дозата, която е нужна от протеини и калций. Според министерството, един възрастен се нуждае от 2-3 чаши дневно мляко, с цел да си набави нужни субстанции за деня. Соевото мляко прилича млечното, само че и то има своите евентуални опасности за здравето.

Не е наложително да свалите килограми

Ако повода да откажете млечните артикули е свалянето на тегло, то тома зависи от метода, по който ги консумирате. Количеството на разнообразни сирена и кашкавали се дефинира от калорийния банкет, защото те са най-калоричните млечни артикули. В 100 грама от тях може да има до към 600 калории. Киселото и прясното мляко са надлежно от към 60 и 100 калории.

В растителните млека калориите са по-малко, само че пък не съдържат тези потребни свойства като при млечните – протеините. Чрез тях можете да стимулирате изгарянето на мазнини и да увеличите растежа на мускулната маса.

Четете деликатно етикетите

На някои от тях написа без лактоза, само че в реалност могат да се открият следи от нея. За хората, които са алергични към лактоза, е добре за одобряват млека от ядки или такива млечни артикули, на които категорично е посочено, че са без лактоза.

Много храни имат мляко или млечни артикули

Ако решите да откажете млечните артикули, то би трябвало да се откажете и от нещата, които се подготвят с тях. На доста етикети написа, че са приготвени от мляко и захар, а на някои даже от естествени аромати. Под този неразбираем термин постоянно се вписват точно млечните артикули и то без даже да го знаете.

Растителните млека са постоянно много модифицирани

Растителните млека имат по-голяма обработка и постоянно те са наситени с разнообразни консерванти, добавена захар, нишесте и други. На процедура се оказват, че са по-преработени от самите млечни артикули, които избягвате заради тази причина.

Добавена захар

На множеството млека има добавена захар. Това са спомагателни калории, които са непотребни и вместо да ви помогне, по този начин млякото от мляко единствено работи във ваш ущърб. Трябва да четете доста деликатно етикетите, в случай че желаете да избегнете потреблението на непотребна захар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР