Млечните продукти поевтиняват трайно. Това става ясно от справка с

...
Млечните продукти поевтиняват трайно. Това става ясно от справка с
Коментари Харесай

Млечните продукти поевтиняват

Млечните артикули поевтиняват трайно. Това излиза наяве от информация с доставните цени на компаниите, които зареждат магазините в Пловдив, заяви „ Марица “.
Търговците на дребно обаче нямат
обвързване да се съобразят с по-ниските доставни цени и може и да не сменят етикетите.

Прогноза за естествено поевтиняване на млечните в края на пролетта направиха производителите още при започване на годината.

То е обвързвано с по-ниските цени на суровините, а не с назначените от служебния кабинет инспекции, настояват специалистите.
Данните от държавния уебсайт foodprice.bg,
който властта направи, с цел да следи има ли деформиране по веригата производител-търговец на едро-търговец на дребно, удостоверяват наклонността.

За последните три месеца киселото мляко е поевтиняло на дребно с над 15 стотинки за кофичка и към този момент се продава приблизително за 1,40 лв..
Проблемът е, че уеб сайтът работи с
осреднени цени, и на едно място млякото може да коства 1,60 лв., пък на друго – 1,20 лв..

От средата на април страхливо надолу е тръгнала и цената на сиренето – и от 23.48 лв. тогава, сега килограмът върви на 22.63 лв..
Според наблюдаващи на пазара на
хранителни артикули
Всичко за Вашата сватба
поевтиняването при млечните артикули отчасти се дължи на политиката на държавната компания „ Ел Би Булгарикум “, която очевидно подбива конкуренцията с ниски цени. Преди дни оттова оповестиха, че тяхното сирене се продава на дребно, в това число и в огромни хипермаркети, за 12,90 лева./кг, а кашкавалът им коства 15,90 лева за кг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg