Млечната баница е една вкусна сладка баница, която е много

...
Млечната баница е една вкусна сладка баница, която е много
Коментари Харесай

Топ закуска: Млечна баница по бабина РЕЦЕПТА

Млечната баница е една вкусна сладка баница, която е доста подобаваща, както за фамилна закуска, по този начин и за лек десерт, с който можете да завършите всяко меню. Млечната баница е доста сочна и носи усета на кухнята на баба, тъкмо оня усет, който не желаеме да забравяме и желаеме да предадем на идващите генерации.
Необходими съставки: точени кори
400 грама
 
прясно мляко
500 мл
 
яйца
3 броя
 
захар
1 чаена чаша
 
ванилии
1 брой
 
краве масло
120 грама
 
пудра захар
1 супена лъжица   Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за млечна баница е подготовката на корите. Кравето масло би трябвало да разтопено, може да разтопите маслото на водна баня, или пък в микровълновата. Намажете щедро тавата с краве масло, след което сложете една кора от корите за баница, намажете я с разтопено краве масло, поставете нова кора, намажете и нея, и продължете по този начин, до момента в който корите свършат, като последнат кора също намажете добре с масло.

Когато поставяте корите ги разпределяйте отмерено, тъй че в цялата тава да има идентичен слой кори.

С изострен нож направете няколко къси разреза по корите и печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 25-30 минути, или до момента в който корите придобият златист цвят.

Междувременно разбивате разбивате яйцата със захарта благодарение на тел за разтрошаване или миксер, след което добавяте и леко загрятото, само че не горещо мляко и ванилията.

Разбивате до цялостно разтваряне на захарта. Върху изпечените кори изливате по този начин приготвената примес и печете за още към 20 минути, до момента в който баницата е изцяло изпечена. Преди сервиране поръсете баницата с пудра захар, написа supichka.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР