Младшите лекари в Англия гласуваха в подкрепа на продължаване на

...
Младшите лекари в Англия гласуваха в подкрепа на продължаване на
Коментари Харесай

Младшите лекари в Англия гласуваха за още половин година стачки за по-високи заплати

Младшите лекари в Англия гласоподаваха в поддръжка на продължение на стачните дейности в разногласието за тяхното възнаграждение, заяви в преписка БНР. Около 98% от гласувалите членовете на Британската здравна асоциация поддържаха по-нататъшни стачки. Гласували са 62% от всички членове. Резултатът от гласуването значи, че синдикатът има мандат за стачки за още шест месеца в интервала от 3 април до 19 септември. Представители на младшите лекари приканиха министъра на опазването на здравето да излезе допустимо най-скоро с ново предложение, с цел да не се стига до протестни дейности. 

До момента са извършени 10 стачки на младши лекари като се стартира от март предходната година. Британската здравна асоциация желае 35-процентно нарастване на заплатите, само че министрите дефинираха настояванията като " неразумни ". Две трети от младшите лекари са членове на асоциацията. 

Говорител на Министерството на здравеопазването и обществените грижи разказа резултата като " разочароващ " и сподели, че Британската здравна асоциация би трябвало да се върне на масата за договаряния с рационални упования, с цел да може да получи " обективна договорка " за националното здравепозване, лекарите и пациентите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР