Младшите контрольори Марин Н. (44 г.) и Христо И. (38

...
Младшите контрольори Марин Н. (44 г.) и Христо И. (38
Коментари Харесай

Осъдиха катаджии, взели подкуп от 100 лева

Младшите контрольори Марин Н. (44 г.) и Христо И. (38 г.) от „ Пътна полиция “ в Стара Загора са наказани за съучастничество в потулване на закононарушение за имотна полза. Наказанието им за прикриването на пийнал водач и взимането на подкуп от 100 лв. е по две години отнемане от независимост условно с три години изпитателен период, за всеки един от тях.

На 14 декември 2015 година, в гр. Чирпан, през нощта, служителите на реда Марин Н. и Христо И. изпълнявали отговорностите си като автопатрул по пътния надзор. Към 01.00 часа те спрели за инспекция лек автомобил Mercedes, защото лидерът Д.П. не бил спрял на пътен знак.

Шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите му съставили акт за нарушаването и му връчили ваучър за здравно проучване. Водачът Д.П. обяснил на двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи, че му следва да отпътува за чужбина и не желае против него да има дело. Той помолил да му оказват помощ и им предложил да им даде пари.

Приемайки предлагането, служителите на реда му споделили, че в случай че има другар, който не е използвал алкохол, може да го заведат до болничното заведение, с цел да даде кръв вместо него. Д.П. се обадил на своя прочут Г.К., който бил отведен от двамата служители на реда до Центъра за Спешна здравна помощ в гр. Чирпан. Там той дал кръв вместо Д.П. за съществуване на алкохол, като тестът била негативна. На въпрос на здравното лице за какво има разлика с резултата от дрегера, приятелят на Д.П. дал отговор, че служителите на реда се заяждали.

Според свидетелски показания, Д.П. оставил на предната седалка на автомобила на служителите на реда сумата от 100 лв., откакто напуснали постройката на поликлиниката. По импортирани други досъдебни производства преди са били наказани лидерът на автомобила Д.П. и Г.К., който се е съгласил да даде кръвна проба за алкохол вместо него.

Марин Н. и Христо И. са били отстранени от служба и не са чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Присъдата на Районен съд-Стара Загора може да се апелира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР