Младши служител в МВР покрил инцидентаБащата на президента Румен Радев

...
Младши служител в МВР покрил инцидентаБащата на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Президентството: Не сме оказвали натиск върху МВР

Младши чиновник в Министерство на вътрешните работи покрил случая
 05-1a  05-1b  05-1c
Бащата на президента Румен Радев твърди, че Стефчо Тодоров нарушил пътните правила.

Не е оказван никакъв напън от страна на президенстската институция върху органите на реда по отношение на случая в Харманли, безапелационна бяха от пресслужбата на “Дондуков ” 2 Оттам дефинираха като спекулации опитите да бъде намесено името на президента.

Повод за въпросите на “Труд ” към пресслужбата на президентството бяха известия, че персонално Румен Радев се отбил в Харманли, с цел да потули злополука на татко си Георги, който блъснал неработоспособен.
 05-2  05-1
В събота уеб страницата Breaking.bg заяви, че на 17 август Георги Радев блъснал с мерцедеса си триколка на неработоспособен на кръгово в Харманли, както и че случаят бил прикрит от полицията.

Часове след известието, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се направи инспекция на случая.
От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково през вчерашния ден потвърдиха за случая. Местният началник на полицията Ангел Цанков съобщи, че произшествието му е било докладвано, само че не е обявено в бюлетина на полицията, тъй като няма потърпевши при злополуката. Цанков добави, че поради появили се информации в общественото пространство, че Министерство на вътрешните работи укрива случая, по случая е почнала инспекция от Инспектората на Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи прибавиха още, че имат подозрения, че техен чиновник се е опитал да прикрие виновността на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска служба в районното ръководство в Харманли.

Министерство на вътрешните работи е почнало през вчерашния ден вътрешна инспекция по случая, която би трябвало да обясни дали чиновниците са работили както би трябвало. Резултатите от инспекцията би трябвало да са подготвени през днешния ден.

Бащата на Румен Радев, Георги през вчерашния ден също разяснява случая. „ Това е безразсъден случай, изобщо не усещам виновност ”, съобщи той и изясни, че триколката изскочила ненадейно, нарушавайки пътните правила и връхлетяла мерцедеса му. Същото е записано и в констативния протокол на Министерство на вътрешните работи за злополуката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР