Младши съдии от Окръжен съд-Пловдив и прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив

...
Младши съдии от Окръжен съд-Пловдив и прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив
Коментари Харесай

Прокурори и съдии изнесоха открити уроци пред ученици от Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив

Младши съдии от Окръжен съд-Пловдив и прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив изнесоха през вчерашния ден открити уроци пред възпитаници от 10 и 11 клас от Хуманитарната гимназия „ Св. св. Кирил и Методий “ в гр. Пловдив в границите на Образователна стратегия на Висшия правосъден съвет в партньорство с Министерството на образованието и науката „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Магистратите организираха среща с учениците в часа на класния началник в Актовата зала на едно от най-старите учебни заведения в България. Заместник-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева и младшите съдии в Окръжен съд-Пловдив Величка Запрянова, Силвия Алексова и Мирела Чипова приказваха за специалността на прокурора и съдията и споделиха проблеми от своята процедура. Интерес провокираха тематиките за закононарушения, осъществявани от наркозависими, домашното принуждение над малолетни и малолетни и ограниченията за отбрана на правата на жертвите, трафика на хора, компютърните закононарушения.

Образователната стратегия на Висш съдебен съвет е ориентирана към образуване и повишение на правната просветеност и просвета на учениците, стимулиране на интереса им към правото и професионално насочване в юридическите науки, повишение на информираността им за правосъдната власт, създаване на ценностно отношение към закона, както и към ограничение на отрицателните модели на държание.

През образователната 2021/2022 година програмата се реализира взаимно сред Окръжен съд-Пловдив и Апелативната и Окръжната прокуратура в Пловдив. В нея вземат участие и възпитаници от Националната комерсиална гимназия в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР