Младши инспектор, завеждащ служба Въоръжение в ОД на МВР Кюстендил

...
Младши инспектор, завеждащ служба Въоръжение в ОД на МВР Кюстендил
Коментари Харесай

Потвърдиха уволнение на полицай, услужил с 2100 патрона на търговец

Младши контрольор, завеждащ работа " Въоръжение " в ОД на Министерство на вътрешните работи Кюстендил е дисциплинарно уволнен за предадени 2100 патрона за автомат " Калашников " на търговец. Заповедта за тежкото дисциплинарно наказване е била обжалвана в административния съд в Кюстендил, само че магистратите я потвърдиха, като решението им не е дефинитивно и може да се апелира във Върховен административен съд.
Служителят Радостин Т. бе арестуван на улица в града до момента в който предава три кутии с по 700 патрона диаметър 7,62х39 мм на Росен Я., който има оръжеен магазин. Полицаят нямал издадено позволение да носи боеприпасите, а и нямало служебна нужда и съображение да ги държи в себе си. Сигнал за противозаконна активност с оръжие и муниции от страна на търговец бил получен в бранш БОП и оттова провели акцията по задържането. Полицаят Радостин, прочут в града като Тината, признал в кабинета на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи, че услужил с патроните на Росен, който заречен по-късно да върне същия брой от същия тип. Веднага след акцията на БОП била направена и инвентарзация на склада в полицията, за който отговарял Радостин Т. Установено било, че има неналичия или пък остатъци от разнообразни муниции и други движимости, поради което е осъден с неодобрение, само че това бе анулирано от съда, като недоказано.
За предаването на патроните за автомат на търговеца, което е нарушаване на Етичния кодекс на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, обаче съдът одобри, че е потвърдено и удостовери уволнението. Полицаят се оправдал, че споделил за дадените на заем муниции в резултат на извършен душевен напън от негови сътрудници.
Задържаният оръжеен търговец Росен Я. обаче също е удостоверил, че патроните са му дадени от лице с прякор Тината без пари. Бизнесменът е признал виновността си и сключил съглашение с прокуратурата, утвърдено от съда, с условно наказване 18 месеца отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР