Младши инспектор Матей Тончев е полицаят дал пример на Исус

...
Младши инспектор Матей Тончев е полицаят дал пример на Исус
Коментари Харесай

Матей – полицаят, станал пример за подражание на малкия Исус ВИДЕО

Младши контрольор Матей Тончев е служителят на реда дал образец на Исус от Айтос, който откри и върна портмоне с пари.

Вече 22 години Тончев работи в полицейското ръководство в града, изначало обслужва един от най-тежките квартали в града – " Странджа ". Първите години му било мъчно, само че откакто опознал хората, към този момент „ плувал” в свои води. Често се налагало да взема решение проблеми на жителите в квартала.

" Най-често има междусъседските кавги, които гледаме да потушим още в самия зародиш,без да се стига до крайности ", споделя той пред Нова тв.

През годините работил и с децата от махалата. Така станал и образец за подражателство на 15-годишния Исус. Момчето откри изгубено портмоне с пари и дебитна карта и го съобщи в полицията. Само дни преди случката инспекторът дал следващите препоръки на седмокласника.

" Казах му постоянно да бъде почтен, да не си разрешава да прави дейности, които могат да му навредят. И, че в случай че има някакви проблеми, постоянно може да се обърне към полицията ", споделя Тончев.

Съветите били чути от Исус. А майка му, Фани, която чака 9-ото си дете е горда със сина си. Освен за положителната постъпка, служителят на реда Матей е причина Исус да мечтае да работи в Министерство на вътрешните работи.

" Искам да стана като чичо Матей. Искам да върша добрини ", показа момчето.

Шефовете на Матей Тончев в полицията в Айтос също го хвалят. Той е награждаван неведнъж.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР